Actual Social

Beneficiarii voucherelor sociale vor primi de la Guvern un pachet cu alimente de bază. Ce conţin cutiile ce cântăresc 24 kg

Beneficiarii voucherelor sociale vor primi de la Guvern un pachet cu alimente de bază. Ce conţin cutiile ce cântăresc 24 kg

Persoanele beneficiare de voucherele sociale vor primi de la 1 noiembrie şi câte un pachet cu alimente ce cântăresc 24 de kilograme. Aceste pachete conţin alimente de bază pentru români – făină, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve, gem de fructe, inclusiv dietetic, şi altele.

Beneficiarii voucherelor sociale vor primi de la Guvern un pachet cu alimente de bază. Ce conţin pachetele ce cântăresc 24 kg

Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub minim garantat. Este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

„Ne gândim tot timpul la oamenii aceștia care sunt în situație dificilă și ați văzut că avem o abordare constantă din acest punct de vedere și ne străduim să abordăm lucrurile în continuitatea lor, în așa fel încât oamenii să vadă că au sprijin și să simtă că este un sprijin(…). Guvernul s-a implicat și se implică”, a spus ministrul Agriculturii, miercuri, la Antena 3 CNN.

Românii vor primi pachetele înainte de sărbătorile de iarnă

Ajutoarele de la Guvern vor fi împărţite oamenilor înainte de sărbătorile de iarnă, a anunţat ministrul Marcel Boloş, miercuri, la Antena 3 CNN.

„Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Pachetele cu cele 24 de kg de alimente care urmează să fie distribuite în luna noiembrie conțin următoarele produse alimentare:

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g)

Am încercat ca distribuirea acestor pachete să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a mai spus Marcel Boloș.

Următoarea tranşă de 250 lei va fi încărcată pe carduri înainte de sărbători

De asemenea, ministrul Boloş a mai anunţat că în această săptămână, peste 2,4 milioane de români au primit, pe carduri, a treia tranșă din voucherele sociale emise prin pachetul ”Sprijin pentru România.

„Vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a mai transmis ministru Marcel Boloș.