International

Bitcoin, creștere incredibilă. Care sunt cauzele acestei ascensiuni

Bitcoin, creștere incredibilă. Care sunt cauzele acestei ascensiuni
sursa foto brookings institution

Bitcoin a crescut marți cu 6%, până la 35.198 de dolari, cel mai ridicat nivel din aproape un an și jumătate. Pe fondul speculațiilor tot mai mari privind iminența unui fond Bitcoin tranzacționat la bursă.

Acest lucru a fost urmat de o creștere de 10% luni, când Bitcoin a înregistrat cea mai bună zi din acest an. Iar ascensiunea s-a răspândit pe piața criptografică mai largă și în acțiunile aferente. Se preconizează că orice aprobare din partea Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) va alimenta cererea.

Argumentul este că un ETF pentru Bitcoin ar permite investitorilor să aibă o nouă oportunitate. Este vorba de cei care până acum erau reticenți față de criptomonede să aibă acces la acest activ. Prin intermediul pieței bursiere, introducând astfel un nou val de capital în acest sector. „Valoarea oricărui activ, practic, este dată de numărul de persoane care îl folosesc”, a declarat Steen Jakobsen, CIO la Saxo. Astfel, ETF-ul ar face o audiență mare și ar crește lichiditatea.”, conform Reuters .