Actual Politică

Bode, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului. E vorba de sponsorizările de la Nelu Iordache

Lucian Bode

A fost scandal la Parlament. Atât pe holuri, cât şi în plen. Opoziţia şi puterea au aruncat cu acuze şi jigniri. Aşa a arătat o dezbatere pe marginea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. În loc să lămurească lucrurile ce le cuprindea moţiunea, totul s-a transformat într-un circ politic. Ministrul Lucian Bode a declarat că niciodată nu a văzut un text ilogic şi plin de mincuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem şi a catalogat-o drept ”un ghiveci, un fel de şaorma cu de toate”.

Bode, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului. E vorba de sponsorizările de la Nelu Iordache

”Respect dreptul Parlamentului de a folosi pârghiile de control asupra Guvernului. În cei 14 ani am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, mai lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem. De la transporturi, la poliţie, de la Facebook la aşa zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate, un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că aţi înţeles mai nimic”, a spus Lucian Bode în plen.

Moţiunea împotriva sa a fost una demarată de parlamentarii USR şi susţinută de parlamentarii lui Ludovic Orban. Lucian Bode nu l-a iertat nici pe fostul său şef de partid.

Lucian Bode: Dle Orban? Unde sunteţi, unde v-aţi ascuns? Nu v-a lăsat Nelu Iordache să scrieţi despre Blue Air?

”Adevărul e că irelevanţa vă ustură. Vorbiţi de funie în casa spânzuratului? (..) Domnului  Drulă i se pot reţine două operaţiuni din timpul mandatului de ministru al Transporturilor – operaţiunea ranga şi securilă microfon. Nimic despre Blue Air? Dle Orban? Unde sunteţi, unde v-aţi ascuns? Nu v-a lăsat Nelu Iordache să scrieţi despre Blue Air? Sigur, asta nu-l ajuta nici pe dl. Drulă… Dle. Orban, vedeţi cu e soarta? Vorbiţi de achiziţia de BMW. Parcă tot BMW era şi maşina cu care aţi făcut accident când eraţi ministru al Transporturilor… Sau era un Audi… Cert e că era împrumutată de la Nelu Iordache. Nu e bine. Am auzit că Nelu Iordache a devenit scriitor…”, a taxat Bode atitudinea lui Ludovic Orban de a se alătura USR.

Lucian Bode a vorbit şi despre acuzaţiile de plagiat privind teza sa de doctorat, arătând că ”Universitatea Babeş Bolyai a elaborat şi a transmis către Ministerul Educaţiei în 2018 toate documentele necesare pentru emiterea titlului de doctor”.