Actual Politică

Boloş de la PSD și Stroe de la PNL, despre ruperea coaliţiei de guvernare. România nu are nevoie de instabilitate

Boloş de la PSD și Stroe de la PNL, despre ruperea coaliţiei de guvernare. România nu are nevoie de instabilitate

Marcel Boloş nu crede într-o rupere a coaliţiei de guvernare. Întrebat despre posibilitatea ruperii coaliţiei PNL-PSD, Boloş a spus că având un asemenea buget imens de investiţii, de 80 de miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate. Și PNL, prin Ionuț Stroe, respinge ideea de rupere.

Marcel Boloş, despre ruperea coaliţiei de guvernare: numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloş, a declarat, joi, la Iaşi, despre posibilitatea ruperii coaliţiei PNL-PSD, că România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică, el adăugând că nu vede o alternativă pentru actuala guvernare.

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ruperii actualei coaliţii guvernamentale, ministrul Marcel Boloş a răspuns că nu crede că se va întâmpla acest lucru, el precizând că actuala coaliţie PNL-PSD are avantajul că asigură stabilitate politică şi decizională.

„Să nu uităm că în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar avea un mers firesc al lucrurilor. Având un asemenea buget imens de investiţii de 80 miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate şi să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceste investiţii se vor face, ar trebui să arate cu totul altfel”, a declarat Marcel Boloş.

Potrivit lui Boloş, stabilitatea decizională şi politică este un bun câştigat, iar „România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate”.

„Vedeţi criza energetică, criza pandemică, criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii atent ca să îţi adaptezi, ca Guvern, deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd alternativă astăzi pentru guvernare”, a afirmat ministrul Marcel Boloş.

Ionuț Stroe: Nu e posibil ca orice ședință de partid să aibă ca rezultat o pleiadă de știri venite „pe surse”

Tot despre buna colaborare a partidelor din coaliţie a vorbit şi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

E nevoie să clarificăm povestea „scenariilor” din PNL, ca să înceteze orice fel de speculație: nu a existat nicio dezbatere pe eventuale ipoteze ce privesc guvernarea și coaliția de guvernare la ultima ședință de birou politic a partidului. Nu e posibil ca orice ședință de partid să aibă ca rezultat o pleiadă de știri venite „pe surse” și scenarii pe care le fac alții pentru noi. Ne-am întâlnit și ne vom mai întâlni în ședințe de partid, e firesc. Asta nu înseamnă că ne reevaluăm săptămânal obiectivele politice. PNL are o misiune grea, dar asumată ferm de toți membrii săi: aceea de a guverna România în această perioadă de criză. De a proteja cetățenii și locurile de muncă, de a redresa economia și a menține stabilitatea în societatea românească, de a implementa reformele sistemice asumate prin PNRR, de a asigura o absorbție cât mai mare a fondurilor europene, precum și a garanta securitatea țării și siguranța cetățenilor.

Când Partidul Național Liberal va avea de anunțat o decizie, spune Stroe, o va face public, prin reprezentații săi, ca și până acum. Nu pe surse, nu prin scenarii. Pentru că asta presupune o conduită politică serioasă.