Actual International

Boris Johnson a demisionat. „Vreau să vă spun că sunt trist că renunț la cel mai bun job din lume”

Boris Johnson a demisionat. „Vreau să vă spun că sunt trist că renunț la cel mai bun job din lume”

Boris Johnson a făcut joi o declarația mult aşteptată în fața Downing Street. El a amintit că a fost ales cu cea mai mare majoritate din 1987 încoace și cu cele mai multe voturi din 1979. Premierul a declarat că este mândru de ce a făcut în fruntea guvernului, amintind despre trecerea țării prin pandemie. „Nu am vrut să schimbăm guvernul, dar situația este dificilă”, a spus premierul Marii Britanii.

Boris Johnson a demisionat. „Vreau să vă spun că sunt trist că renunț la cel mai bun job din lume”

„E clară acum dorința majorității parlamentare că e nevoie de un nou premier și un nou lider al Partidului Conservator. Am agreat cu liderii patidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum”.

Boris Jonson a declarat că va rămâne în funcţie până când va fi ales noul premier al Marii Britanii.

„Voi servi în funcție până când noul lider va fi ales. Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce privește Brexit, pentru a rezolva relațiile noastre cu continentul… pentru a recupera puterea acestei țări de a-și face propriile legi în Parlament”, a spus premierul.

  • E clar că voința Partidului Conservator este să existe un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru.
  • Procesul alegerii unui nou lider trebuie să înceapă acum iar calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare
  • Noului lider, oricine va fi, îi promit că îi voi acorda tot sprijinul pentru a ajuta poporul britanic să depășească aceste momente dificile. Mulțumesc tuturor agențiilor, funcționarilor publici, celor din administrație și mai ales celor de la NHS care au ajutat într-un moment dificil.
  • A fi prim-ministru este o școală în sine. Am mers în fiecare loc din Regatul Unit și am văzut atât de mulți oameni plini de nemărginita originalitate britanică, dispuși să abordeze vechile probleme cu rezolvări noi.
  • Chiar dacă lucrurile pot să pară întunecate acum, viitorul nostru este de aur
  • Mai presus de toate, vreau să le mulțumesc britanicilor pentru uriașul privilegiu pe care mi l-au oferit.
  • Sunt trist să renunț la cea mai bună slujbă din lume. Dar trebuie să mergem mai departe.

Cu puțin timp înainte de declarația publică, Johnson a numit un nou cabinet, după ce s-a confruntat în ultimele zile cu zeci de demisii din echipa sa guvernamentală.

BBC relatează că între noii titulari de portofolii se numără James Cleverly la Educație, Greg Clark la Administrație Locală și Locuințe și Kit Malthouse, desemnat membru al cabinetului cu cea mai înaltă funcție, după cea de prim-ministru.