Actual International

Boris Johnson a zburat cu un avion de vânătoare Typhoon și a făcut acrobații aeriene

Boris Johnson a zburat cu un avion de vânătoare Typhoon și a făcut acrobații aeriene
Foto: CAPTURA VIDEO

În ziua în care se anunţă cea mai călduroasă zi din istoria Marii Britanii,  cu maxime de până la 42 grade, premierul Boris Johnos şi-a permis o aventură, că aşa cum spune el,  „sunt pe final de mandat şi nu puteam rata ocazia de a zbura cu un avion de vânătoare Typhoon, şi chiar să fac acrobaţii cu el”.

Boris Johnson a zburat cu un avion de vânătoare Typhoon și a făcut acrobații aeriene

Boris Johnson a zburat cu un avion de vânătoare Typhoon și a făcut acrobații aeriene. Premierul britanic a răspuns unei invitații de la forțele aeriene, în timpul unui show aviatic.

Boris Johnson a precizat că este pe final de mandat și nu putea rata ocazia. A dezvăluit că, la un moment dat în timpul zborului, pilotul l-a lăsat la comandă.

Boris Johnson s-a filmat singur în carlinga avionului de vânătoare, care simula o alimentare în aer.

Videoclipul încărcat de „10 Downing Street” a primit numai felicitări şi cuvinte de laudă, dar şi regrete că nu va mai deţine funcţia de premier.

„Videoclipurile tale sunt întotdeauna cele mai bune. Primesc o notificare de fiecare dată când postezi un videoclip nou. Vom avea regrete când nu te vom mai vedea”.

„Acum, din păcate, ai demisionat Boris! Am crezut că faci o audiție pentru un rol la Top Gun. Pe o notă serioasă însă, politica britanică nu va mai fi niciodată la fel, când nu vei mai fi prim-ministru. Eşti un tip vesel, înțelept și vizionar pentru Regatul Unit, nu vor mai fi la fel când vom avea un nou prim-ministru, dar sper că veți rămâne deputat, oferindu-vă opiniile și contribuind la modelarea politicii britanice și poate, dacă stelele se aliniază, devi din nou PM”.

Boris Johnson a demisionat de la conducerea Partidului Conservator, după ce în jur de 60 de membri ai executivului său şi-au înaintat demisiile, ca semn de protest în contextul numeroaselor scandaluri în care a fost implicat premierul. Cu toate acestea, Boris Johnson va rămâne premier până când va fi cunoscut succesorul lui, pe 5 septembrie.

În cursa pentru preşedinţia Partidului Conservator britanic şi, implicit, la funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, au rămas cinci candidaţiRishi Sunak, Penny Mordaunt, Liz Truss, Kemi Badenoch, Tom Tugendhat.