Info Actual

Info Actual > Politică > Boris Johnson avertizează! „Este cea mai gravă criză de sănătate”
Politică

Boris Johnson avertizează! „Este cea mai gravă criză de sănătate”

Boris Johnson avertizează! „Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică pentru o generație”, a declarat premierul britanic, conform bbcnews.

Marea Britanie a intrat în faza de „întârziere” ca parte a planului guvernamental în patru pași pentru a combate răspândirea coronavirusului. Este a doua fază, ceea ce înseamnă că oricine are o tuse continuă nouă sau o temperatură ridicată ar trebui să se autoizoleze timp de șapte zile.

Primul ministru a ținut să „avertizeze publicul britanic că multe alte familii vor pierde pe cei dragi înainte de vremea lor”. Acesta a adăugat că cea mai importantă sarcină va fi protejarea celor vulnerabili și a persoanelor în vârstă în „săptămânile de vârf”. Acesta a mai spus căe că cea mai periculoasă perioadă se află la doar câteva săptămâni distanță.

“Chiar dacă acum lucrurile par dure, această țară va trece prin această epidemie. La fel cum a trecut prin multe experiențe mai dure până acum”, a mai declarat premierul britanic.

Guvernul Boris Johnson vrea să aplice strategia încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, nu stoparea acesteia. Obiectivul este atingerii imunităţii la nivelul comunităţii, notează agenţia de presă Bloomberg.

Coordonatorul științific al guvernului, Sir Patrick Vallance, a declarat că bilanțul îmbolnăvirilor s-ar putea situa în Marea Britanie între 5.000 și 10.000. Deocamdată, 20 de oameni sunt tratați pentru Covid-19 la terapie intensivă.

Marea Britanie se situează cumva pe o traiectorie întârziată cu patru săptămâni în raport cu Italia, unde sunt deja mai mult de 1.000 de morți. În cel mai rău scenariu, 80 la sută din populația țării ar putea contracta virusul. La o rată a mortalității fie și numai de 1 la sută, asta ar însemna 500.000 de decese.