Actual International

Boris Johnson s-a decis. Premierul britanic își va anunța plecarea din Downing Street

Boris Johnson s-a decis. Premierul britanic își va anunța plecarea din Downing Street

Boris Johnson s-a decis să pună capăt valului de scandaluri în care a fost implicat şi, potrivit unor informaţii acesta va demisiona în cursul zilei de astăzi.O știre de ultimă oră din presa engleză spune că un purtător de cuvânt din Downing Street nr. 10 a anunțat: „Prim-ministrul va face astăzi o declarație în fața țării”.

De două luni, situația este foarte complicată în Marea Britanie pentru Boris Johnson. Premierul ar urma să demisioneze, după un val de scandaluri în care a fost implicat. Au existat mai multe demisii din Guvern până la acest anunț despre demisia premierului britanic.

”După un val de demisii din guvernul său, premierul își va anunța plecarea din Downing Street, mai târziu” anunță SkyNews.

Astfel, Boris Johnson va demisiona astăzi din funcția de prim-ministru. Plecarea sa vine în urma unui val de demisii din Guvern. Presa citată scrie că demisia a venit după o discuție între premierul britanic și Graham Brady, președintele 1922 Committee. Un nou lider conservator urmează să fie stabilit de către partid în octombrie.

O confirmare vine şi de la un purtător de cuvânt de la Downing Street.”Prim-ministrul va face astăzi o declaraţie în faţa ţării”, a afirmat acesta.

După demisia lui Boris Johnson, Partidul Conservator va începe din nou căutarea unui nou lider. Se va desfășura un proces complex.

Johnson ar trebui să rămână în funcţie până în toamna viitoare, momentul în care conservatorii să numească un nou lider.

Membrii Partidului Conservator îşi vor alege noul lider în cursul verii, iar noul prim-ministru va fi numit la timp pentru conferinţa Partidului Conservator din octombrie.

Prim-ministrul conservator al Marii Britanii s-a confruntat miercuri cu cea mai grea zi a mandatului său

Ieri, premierul britanic Boris Johnson a respins apelurile de a demisiona, venite inclusiv din partea susţinătorilor săi loiali şi în pofida unei avalanşe de plecări din guvern, generate de o criză fără precedent în care l-au cufundat scandaluri repetate. Miercuri, el a mai demis un ministru din propriul guvern, care îi ceruse demisia.

Prim-ministrul conservator al Marii Britanii s-a confruntat miercuri cu cea mai grea zi a mandatului său, plină de cazuri jenante şi un val de acuzaţii de minciuni.

54 de membri ai Partidului Conservator, de guvernare, au demisionat în această săptămână în semn de protest față de conduita politică a premierului Boris Johnson, iar numărul plecărilor din guvern crește de la o oră la alta. Printre numele citate, acest apel a venit din partea ministrului de interne Priti Patel, sau chiar a lui Nadhim Zahawi, la mai puţin de 24 de ore de la numirea sa în funcţia de ministru al finanţelor, potrivit AFP.

Dar, aşa cum a procedase deja la începutul zilei în faţa deputaţilor, Boris Johnson a replicat că vrea să rămână în funcţie pentru a se dedica „problemelor extrem de importante” cu care se confruntă ţara.

„Vom continua cu guvernul acestei ţări”, a susţinut Boris Johnson miercuri după-amiază în faţa şefilor comisiilor parlamentare.