Diverse

Bradul de Crăciun din centrul Rockefeller, în curs de montare. Va avea în el trei milioane de cristale, dar nu numai

Bradul de Crăciun din centrul Rockefeller, în curs de montare. Va avea în el trei milioane de cristale, dar nu numai
silive.com

Bradul de Crăciun din centrul Rockefeller este una dintre principalele atracții ale anului pentru mulți americani și pentru cei care vizitează țara în perioada sărbătorilor.

VIDEO. Bradul de Crăciun din centrul Rockefeller, în curs de montare

Bradul, care a sosit în sfârșit în Manhattan, sâmbătă, 12 noiembrie 2022, este un molid norvegian înalt de 25 de metri, care a fost luat de la locuința sa din Queensbury, New York, la aproximativ 300 de kilometri distanță de Big Apple.

În acest an, bradul pentru Sărbători a fost donat de Neil Lebowitz, care a declarat pentru Today.com: „Dacă poate aduce un zâmbet și admirație unui copil sau poate ajuta la vindecarea cuiva care este puțin trist, totul merită”.

Piesa de rezistență a bradului

Bradul, care a fost ridicat acum, va fi decorat cu peste 50.000 de lumini multicolore și va fi încununat de o stea Swarovski tridimensională. Steaua, piesa de rezistență a bradului, cântărește aproximativ 400 de kilograme și este acoperită cu trei milioane de cristale.

Pentru cei care doresc să ajungă acolo pentru a vedea ceremonia de iluminare, aceasta va avea loc miercuri, 30 noiembrie a.c. Pentru cei care nu pot ajunge, ceremonia va fi transmisă în cadrul unei emisiuni speciale a postului NBC, între orele 20:00 și 22:00 ET.

Ulterior, bradul de Crăciun din centrul Rockefeller va fi aprins în fiecare zi de la ora 6 dimineața până la miezul nopții, ora Europei Centrale.

Bradul va fi aprins zilnic, între orele 5:30 și 23:30, pe toată perioada sărbătorilor. Acesta poate fi admirat până la mijlocul lunii ianuarie. În ziua de Crăciun, luminile vor străluci timp de 24 de ore.

După ce bradul va fi dat jos, acesta va fi donat către Habitat for Humanity ca lemn pentru construirea de case.

În 1931, în timpul Marii Recesiuni, muncitorii de pe șantierul Rockefeller Center au ridicat și decorat un mic brad, apoi s-au aliniat la brad pentru a-și primi salariile, recunoscători că aveau de lucru în acea perioadă.

Bradul a devenit o tradiție anuală în 1933, când Rockefeller Center a organizat prima ceremonie oficială de iluminare a bradului.