Actual Social

Crăciun 2022. Bradul de 100.000 euro de la Târgu Jiu, ținut în cutii. N-au bani să-l bage în priză

Crăciun 2022. Bradul de 100.000 euro de la Târgu Jiu, ținut în cutii. N-au bani să-l bage în priză
pandurul.ro

Autoritățile din Târgu Jiu iau în calcul să monteze în centrul municipiului un brad natural pentru sărbătorile de iarnă. Pomul achiziționat cu 100.000 de euro în urmă cu șase ani nu va mai fi instalat pentru că ar consuma foarte mult curent.

Un brad artificial, împodobit cu zeci de mii de beculețe, rămâne în depozitul Primăriei din Târgu Jiu în acest an.

Sărbători de iarnă cu economie la Târgu Jiu

Edilul localității, Marcel Romanescu, a anunțat că se încearcă astfel o economie consistentă la bugetul local. Ca să nu-i lase pe cetățeni fără iluminat festiv de Crăciun, primarul s-a gândit la o soluție mai ieftină: se va monta un brad natural care va fi împodobit cu becuri economice.

„Am făcut în așa fel încât să avem un iluminat public festiv pentru sărbătorile de iarnă, mai ales pe bază de led-uri pentru că sunt cu economie substanțială. Luăm în calcul orice variantă care ar presupune o economie la bugetul local și un consum minim de energie pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Am decis să optăm pentru un brad natural pentru că așa vom consuma și mai puțină energie electrică”, a explicat primarul, citat de pandurul.ro.

Bradul natural ar putea fi luat dintr-un parc din Târgu Jiu, după ce mai mulți cetățeni au solicitat ca acesta să fie tăiat. Pomul artificial, care a costat o avere și  a fost cumpărat în urmă cu mai bine de șase ani, va rămâne în depozit.

Pentru bradul de lux s-au plătit peste 100.000 de euro, însă în acest an el nu va mai fi montat. Autoritățile locale speră că vor reuși în acest mod să reducă factura la energie electrică. Bradul artificial are zeci de mii de becuri, iar punerea lui în funcțiune ar însemna un consum mare de curent. Bradul natural, în schimb, va fi împodobit cu becuri economice.