Info Actual

Info Actual > Politică > Breaking News! Grecia și Italia zguduite de cutremure
Politică

Breaking News! Grecia și Italia zguduite de cutremure

Breaking News! Grecia și Italia zguduite de cutremure.  În cursul nopții trecute și în Grecia a avut loc un puternic cutremur cu magnitudinea de 5,9, care a fost înregistrat la ora locală 00:49 (01:49 Italia, 02:49 România) în nord-vestul Greciei.

Seismul a avut un hipocentru la o adâncime de 14 km și epicentrul în apropierea orașului Paramythia, la marginea regiunea Epirus.

Nu există încă informații despre posibile daune aduse oamenilor sau lucrurilor. Șocul seismic a fost simțit în mod clar și în sudul Italiei, oamenii raportând cutremurul în Puglia și Calabria.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs în cursul serii de vineri, 20 martie 2020, în regiunea italiană Abruzzo, anunță Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, conform roitalianul.

Seismul a fost înregistrat la ora locală 22:58, la o adâncime de 10 km, cu epicentrul la circa 4 kilometri distanță spre sud de localitatatea Capitignano, provincia L’Aquila. Cutremurul nu a provocat victime sau pagube materiale, dar a fost simțit în mod net în toată provincia L’Aquila și împrejurimi, anunță presa italiană.