Info Actual

Info Actual > Politică > Breaking news! O nouă Ordonanţa Militară înainte de Paşte! Ce măsuri noi sunt impuse
Politică

Breaking news! O nouă Ordonanţa Militară înainte de Paşte! Ce măsuri noi sunt impuse

O nouă Ordonanţa Militară înainte de Paşte! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susţinut joi, începând cu ora 18:00, o nouă declaraţie de presă. 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat, joi, 16 aprilie, o nouă Ordonanţă Militară, cea cu numarul 9.

“Intram de maine intr-o perioada foarte importanta pentru gestionarea situatiei legata de noul coronavirus. Este foarte important sa putem imbina latura spirituala cu cea a prevenirii raspandirii acestui perfid inamic.

Dragi romani, fac apel la d-voastra sa respectati prevederile Ordonantelor Militare, dar si a recomandarilor primite de la Biserica Ortodoxa Romana224. Nu mergeti in vizite si nu primiti oaspeti de Sfanta Sarbatoare a Pastelui.

Starea de urgenta a fost prelungita. Acest lucru era imperios necesar. Avem, indiferent de religie, de orientarea politica sau de statutul social, un dusman de temut: noul coronavirus. Dau asigurari ca fortele Ministerului de Interne nu se relaxeaza in aceasta perioada.

Pentru a reglementa unele prevederi, astazi am semnat si am prezentat spre aprobare si avizare Ordonanta Militara numarul 9. Am prelungit suspendarea zborurilor: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franta si Germania. Prin aceasta ordonanta, termenul de 14 zile este prelungit proportional pentru fiecare tara.

O alta reglementare este exceptia la normele de izolare pentru navigatori. Daca acestia nu prezinta simptome COVID-19, toate echipajele de la bordul navelor indeplinesc aceleasi conditii ca la echipajele de la avioane sau camioanele de marfa.

Lucratorii transforntalieri, care muncesc la 30 km de o parte si alta a granitei cu Bulgaria, sunt exceptati de la izolare daca nu prezinta simptome, asa cum am facut si pentru muncitorii transfrontalieri de la granita cu Ungaria”, a declarat, joi, ministrul Marcel Vela.

Piețele nu vor fi închise, programul acestora va rămîne conform ordonanțelor date anterior, astfel se va putea asigura accesul populației la produsele și alimentele necesare perioadei Sărbătorilor Pascale.