Info Actual

Info Actual > Politică > Breaking News! Președintele României a fost dat în judecată!
Politică

Breaking News! Președintele României a fost dat în judecată!

Breaking News! Președintele României a fost dat în judecată! Fostul premier Adrian Năstase i-a dat în judecată pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.  Dosarul a fost deschis din data de 9 martie 2020 și în prezent se află pe rolul Curții de Apel București, conform portal.just.ro.

La sfârșitul anului 2019, președintele României a semnat decretele privind retragerea decorațiilor Steaua României persoanelor care au condamnări penale. Printre acestea s-a aflat și Adrian Năstase.

Fostul premier a anunțat, la scurt timp, că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis. Acesta a catalogatdrept „meschin” gestul președintelui de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale. Adrian Năstase declara, la acea vreme pentru România TV.

„Urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar. În condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor. (….)

A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, a spus Adrian Năstase.