Info Actual

Info Actual > Politică > Breaking News! Un bărbat din Missouri a vrut să arunce în aer un spital  plin cu bolnavi de coronavirus
Politică

Breaking News! Un bărbat din Missouri a vrut să arunce în aer un spital  plin cu bolnavi de coronavirus

Breaking News! Un bărbat din Missouri a vrut să arunce în aer un spital  plin cu bolnavi de coronavirus. Conform NYPost, bărbatul a fost ucis de agenţii FBI înainte de a-şi pune în aplicare planul. Suspectul Timothy Wilson se afla, de mai multe luni de zile, în vizorul poliţiştilor din cauza orientărilor sale extremiste. Timothy Wilson nu era la primul plan de acest gen, el mai plănuise şi alte atacuri.

„Wilson a fost ținta unei investigații de o lună de zile, timp în care în care s-a revelat că este un „potențial extremist violent, motivat de ură rasială, religioasă și anti-guvernamentală”, a declarat un oficial FBI.

Acesta ar mai fi vrut să arunce în aer nişte şcoli frecventate de elevi afro-americani. Wilson îşi făcuse și planuri de aruncare în aer a unei moschei, precum și a unei sinagogi.

„Wilson a avut în vedere mai multe ținte și a decis, în cele din urmă, să arunce în aer un spital din zonă, în încercarea de a răni cât multe persoane, vizând o unitate care oferă asistență medicală critică în aceste momente”, potrivit sursei citate.

Oficialii federali spun că Wilson luase deja măsurile necesare pentru a achiziționa materialele necesare pentru construirea unui dispozitiv exploziv. Din fericire, în vehiculul în care se afla Wilson când a fost arestat de autorități, nu exista  și o bombă reală, potrivit FBI.

Statul Missouri are 356 de cazuri înregistrate de pacienţi cu coronavirus, potrivit Departamentului de Sănătate din Missouri. În urma infectărilor, opt oameni au murit.

La nivel național, în Statele Unite ale Americii au fost înregistrate peste 1.000 de decese, precum aproximativ 70.000 de cazuri de infectare cu virusul ucigaş confirmate.