Actual

Bucureştenii, fără Târg de Crăciun în acest an. Nicio companie invitată de Nicuşor Dan nu s-a înscris la licitaţii

Bucureştenii, fără Târg de Crăciun în acest an. Nicio companie invitată de Nicuşor Dan nu s-a înscris la licitaţii

În timp ce Craiova sau alte mari oraşe din ţară pregătirile pentru organizarea Târgurilor de Crăciun se află pe ultima sută de metri, la Bucureşti situaţia musai trebuie să fie alta. Invitaţia lansată de primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan către operatorilor economici interesați să devină organizatori ai Târgului de Crăciun 2022 din Bucureşti a rămas fără răspuns. La licitația lansată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, nu s-a înscris niciun partener al evenimentului.

Bucureştenii, fără Târg de Crăciun în acest an. Nicio companie invitată de Nicuşor Dan nu s-a înscris la licitaţii

La jumătatea lunii octombrie, Nicuşor Dan lanst o invitaţiei către toţi operatorii economici să se implice în organizarea acestui eveniment – devenit o tradiție a Capitalei – să contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație preferată a turiștilor, a copiilor și a tuturor celor care se bucură de sărbătorile de iarnă.

„Astfel, pentru organizarea târgului, cei interesați să devină partenerii acestui demers se pot înscrie până la data de 24 octombrie 2022″, a anuţat primarul Nicuşor Dan, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Termenul a expirat şi nicio companie nu a dorit să se alăture demersului primarului general.

Astăzi, a venit şi răspunsul. NU

”Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei, a derulat, în perioada 13-24 octombrie, un apel deschis în vederea identificării unui partener pentru organizarea Târgului de Crăciun 2022 în Piaţa Constituţiei, între 30 noiembrie şi 26 decembrie 2022.

În urma lansării anunțului cu privire la alăturarea operatorilor economici interesați să devină organizatori ai Târgului de Crăciun 2022 din Bucureşti, până la momentul încheierii termenelor menționate în regulamentul de înscriere, nu a fost depusă nicio ofertă de parteneriat.”, informează ARCUB.

Un parc tematic de Crăciun în Capitală făcut de Untold

În sectorul 6, UNTOLD Universe organizează împreună cu Primăria Sectorului 6 cel mai mare parc tematic de Crăciun din Capitală. Distracția va dura o lună, iar accesul va fi gratuit.

Proiectul este organizat de grupul UNTOLD Universe și este finanțat in totalitate din fonduri private. Târgul de Crăciun va activa în Parcul Drumul Taberei, în baza unui contract de închiriere de spațiu semnat cu Primăria Sectorului 6. Intrarea este liberă pe toată perioada evenimentului.

Vineri, 11 noiembrie 2022 se deschide Târgul de Crăciun din Craiova

Căsuțe de poveste unicat, pictate de artiști talentați și amplasate în cinci piețe, un brad înalt de peste 20 metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții de vineri, 11 noiembrie 2022, la Târgul de Crăciun din Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul.

FOTO: îN 2021, Târgul de Crăciun din Craiova s-a aflat pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa

„Având în vedere că, în 2021, ne-am clasat pe locul 6 în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun, iar iluminatul festiv a fost unul dintre elementele de atracție pentru turiștii din toată lumea care ne-au votat, anul acesta am pregătit multe surprize în ceea ce privește ornamentele și iluminatul festiv. Vor fi peste un milion de beculețe care vor străluci în zonele centrale din Craiova, dar și în cel mai mare cartier al muncipiului, beculețe pentru care vom face economii, având în vedere că toate sunt leduri. Pregătirile sunt în toi, iar atmosfera de poveste poate fi deja resimțită în Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul, unde se montează patinoarul și au apărut figurine luminoase în formă de urși polari, steluțe, fulgi sau pinguini, dar și o parte din căsuțe, singurele din țară care sunt pictate diferit, special pentru Târgul de Crăciun”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.