Actual

Bugetarii ar putea primi un nou spor! Salariile, majorate cu 10%

deficitul bugetar Sursa foto MediaFLUX.ro CAR
sursa foto.arhiva companiei

Un draft de ordonanță de urgență recent propus spre consultare publică de către Ministerul Muncii propune ajustări salariale pentru anumiți angajați ai sectorului public. Conform acestui proiect, se prevede o creștere a salariului cu 10% în raport cu nivelul înregistrat în luna decembrie 2023.

Această majorare va fi acordată în două tranșe, respectiv în luna iunie și în luna septembrie a anului 2024. Categoriile de personal vizate în mod special includ angajații din domeniile Culturii și Sănătății. Sunt incluși și cei din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului și din diversele niveluri ale administrației publice centrale și locale.

„Se va reglementa posibilitatea angajatorilor de a putea deconta lucrătorilor care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru achiziţia de dispozitive de corecţie speciale, în limita sumei de 500 lei/persoană. Se va înfiinţa Comisia Centrală pentru Drepturi Salariale instituită prin ordin comun al ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, ministrului Finanţelor şi ministrului Justiţiei, pentru soluţionarea unor aspecte de natură tehnică în vederea corectei aplicări a situaţiilor semnalate şi pentru dezlegarea unor chestiuni privind drepturile de natură salarială”, scrie în document.