Actual

Buletinul digital se va implementa în mai puțin de 6 luni!

buletinul electronic
sursa foto: arhiva companiei

În România, se pregătesc schimbări semnificative care vor simplifica viața cetățenilor. Una dintre aceste modificări importante este eliminarea necesității de a purta mereu buletinul fizic.

Procesul de digitalizare a țării este în plină desfășurare, iar în curând va fi implementată o măsură crucială care va avea un impact semnificativ pentru populație. Conform planurilor, românii vor renunța la buletinele fizice și vor primi în schimb o carte de identitate digitală.

În prezent, se desfășoară teste tehnice pentru a asigura securitatea și eficiența acestor modele proiectate. Această tranziție către identitatea digitală va simplifica procesele administrative. Mai mult,  va facilita accesul la serviciile publice în era digitală în continuă dezvoltare.

„Eu apreciez că în câteva luni, mai puțin de șase luni cartea electronică va fi disponibilă inițial în București. După care va fi extinsă într-un ritm foarte alert. Ca să să vă faceți o idee, noi avem un target anul acesta, o obligație, să avem la 31 decembrie să avem 1,7 milioane de cărți electronice de identitate în circulație” a spus Cătălin Giulescu, șeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, conform Pro TV .