Info Actual

Info Actual > Politică > Bulgaria nu a semnat un acord pentru munca sezonieră
Politică

Bulgaria nu a semnat un acord pentru munca sezonieră

Bulgaria nu a semnat un acord pentru munca sezonieră în alte state ale Uniunii Europene. Ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, intr-o intervenția la postul de televizune BTV, a precizat că cetățenii bulgari, care au forme legale de ședere și muncă în Europa, au început să plece către acestea. În ceea ce privește acorduri interstatale privind munca sezonieră în agricultură,  ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, a precizat:

330”Pentru angajările temporare şi lucrătorii sezonieri nu îmi pot lua niciun angajament. Totul este pe propriul risc şi responsabilitate. Fiecare trebuie să judece pe cont propriu. Eu doar voi repeta că trebuie evitate deplasările, dacă acestea nu reprezintă o necesitate”, a subliniat şeful diplomaţiei bulgare.

Discuții privind redeschiderea frontierelor pentru libera circulație

“În urmă cu mai multe zile, Comisia Europeană a elaborat o strategie iniţială de ieşire din criză. Aceasta este doar prima etapă, deoarece criza va dura mult timp. Prima recomandare vizează deschiderea frontierelor dintre statele vecine. Sunt în dialog permanent cu omologii mei. Doar atunci când va exista un consens complet, vom putea vorbi despre restabilirea vieţii normale şi a călătoriilor. Toate ţările extind restricţiile de călătorie. De asemenea, facem tot ce este posibil pentru cetăţenii bulgari cărora le expiră documentele personale. Am convenit cu toate ţările în care există o diasporă bulgară însemnată ca documentele expirate să fie momentan considerate valabile. Serviciile consulare lucrează doar pentru cazuri urgente, cum ar fi documentele pierdute”, a subliniat ministrul bulgar de externe.