Sănătate

Că este pace sau război, femeile caută să fie frumoase, indiferent de preț

Că este pace sau război, femeile caută să fie frumoase, indiferent de preț
Foto: dr Viorel Cotea Facebook/Internet

Indiferent de timp,  că este pandemie sau razboi, chirurgia estetică, a fost și este la mare căutare, în Republica Moldova. Pentru a-și găsi locul în lume, femeile vor să fie frumoase.

Că este pace sau război, femeile caută să fie frumoase, indiferent de preț

Foarte multe fete tinere, dar și femei mature, al căror chip este brăzdat de trecerea timpului, dar și de grijile cotidiene, din sate și orașe, mai mari sau mai mici, s-au operat la Chișinău și pe timp de pandemie.

”Nu știu cum, dar ne-am trezit cu un val de moldovence din satele și orașele țării”, a spus, pentru infoactual, dr. Viorel Cotea, un reputat medic chirurg de la Chișinău.

Ieri moldovence, azi ucraineience

Până mai ieri, se adresau specialiștilor din Capitala Moldovei, moldovencele, pe timp de pandemie, bărbați și femei din toată lumea, pe timp de pace și mai nou, și cetățence ale Ucrainei, acum, pe timp de război.

Ele apelează la operații sau proceduri de întreținere a frumuseții. Multe ucraineience, cu posibilități materiale ridicate, care au fugit și continuă să plece, din calea războiului, sunt programate în flux continuu, la toate procedurile estetice.

”La clinica unde lucrez, în cele mai multe cazuri, intervenim pentru corectarea altor operații făcute anterior, cu rezultate nesatisfăcătoare. Este vorba și despre un caz din Ucraina, cu corecție nazală. În copilărie, pacienta a suferit un accident, pe care medicii au încercat să îl corecteze cum au putut ei mai bine. Pacienta dorește o îmbunătățire a aspectului ei fizic, vizibil la exterior, motiv pentru care a rămas o perioadă mai lungă de timp în Republica Moldova, apelând la ajutorul nostru de specialitate. După aceasta, ea vrea să plece mai departe”, a mai povestit dr. Viorel Cotea, medicul din Chișinău, recunoscut ca fiind medicul de ”nasuri”.

În alte clinici de estetică, specializate exclusiv în proceduri dermatologice, se adresează fetele sau femeile din Ucraina, care anterior, periodic, în făceau binecunoscutele injecții cu acid hialuronic sau botox, pentru umplerea buzelor.

”Da, colegii mei din Chișinău, au de lucru, în acest domeniu. Eu nu mă ocup de așa ceva. Se știe că substanța injectată pentru mărirea buzelor, în cele mai dese cazuri, se redistribuie neuniform, după expirarea unui timp de valabilitate, motiv pentru care fetele sau femeile revin periodic, pentru ca medicul să dea forma estetică, frumoasă, plăcută ochiului la exterior”, a completat dr. Viorel Cotea.

Pentru a pleca mai departe în lumea largă, cu scopul bine determinat de a-și câștiga traiul, pentru ele sau famiile lor, fetele și femeile din Republica Moldova și Ucraina, trebuie să arate bine. Și nu este vorba despre bani, atâta timp cât doritoarele consideră aceste proceduri de înfrumusețare ca fiind o investiție, pe termen lung, în propria persoană.

Prețurile pentru frumusețea obținută cu ”bisturiul”, practicate de clinica unde lucrează dr. Viorel Cotea, de exemplu, afișate la vedere, pe site, pornesc de la 600 și ajung la 5500 dolari.

Programările la doctorul Cotea se fac cu cel puțin o lună înainte, el fiind unul dintre cei mai căutați specialiști de la Chișinău.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!