Actual

Scandalul cu Eurovision continuă. Fiecare este supărat pe punctele lui

Scandalul cu Eurovision continuă. Fiecare este supărat pe punctele lui

Problema punctajului continuă să facă valuri, de parcă ar fi un serial cu mai multe episoade. Așa că a apărut încă un nemulțumit pe punctaj, de acestă dată fiind ”altă Mărie, cu altă pălărie”.

Scandalul cu Eurovision continuă. Fiecare este supărat pe punctele lui

Mai exact, este vorba despre ministrul  ucraineian al culturii, Oleksandr Tkachenko, care a declarat public că se simte ”foarte jenat” că juriul țării sale, la Eurovision Song Contest, a oferit zero puncte pentru reprezentanții Poloniei și Lituaniei, oferind în schimb punctajul maxim 12, Regatului Unit.

Nu reflectă în niciun caz atitudinea noastră reală față de voi, cei mai apropiați prieteni ai noștri din Europa”, a scris Tkachenko pe Facebook. A recunoscut în postarea sa că britanicii au fost „cool”, făcând în același timp și precizarea că  aceștia sunt ”diferiți”.

„Sprijinul dumneavoastră este de neprețuit. Recunoștința și angajamentul nostru față de voi sunt aceleași. Și, deși competiția nu este politică, nu este politică – este prietenie, sunt valori comune, este sprijin cuprinzător în toate domeniile. Și sper că toate acestea vor dura mulți, mulți ani mai departe. Dragi polonezi și lituanieni, vă suntem veșnic recunoscători, victoria noastră este comună: atât la Eurovision, cât și înfrângerea inamicului”, a mai scris el.

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022, iar formația Kalush Orchestra a anunțat deja, publicului larg, că va vinde prin licitație trofeul pentru a ajuta armata ucraineană, după cum transmite HotNews.ro

Indignare legată de ”trenulețul” Chișinău-București

Românilor le-a plăcut piesa, mai ales că versurile fac referire directă la prietenia dintre Chișinău și București, despre aceata vorbind și Mihai Trestariu, care a făcut parte inclusiv din juriul de specialitate al României.

România și-a exprimat indignarea legată de oferirea și calcularea punctelor, spunând că ”regulile au fost schimbate chiar în timpul jocului”, după cum se arată într-un comunicat oficial al TVR, despre care a scris și infoactual.

Formaţia Zdob şi Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, a transmis mulţumiri fanilor şi României, fiind recunoscătoare pentru locul 7 obţinut în finala de sâmbătă. Ei i-au asigurat pe fanii, după ce mulţi internauţi au criticat punctajele pe pagina lor de Facebook, că voturile unor jurii naţionale au fost anulate de EBU, organizatorul concursului.  „Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutati în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulte”, au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub care au făcut show la Torino cu „Trenuleţul”.