Actual

Cadou fabulos primit de fosta amantă a lui Juan Carlos I. Procuratura a intrat pe fir

Cadou fabulos primit de fosta amantă a lui Juan Carlos I. Procuratura a intrat pe fir

Cadou fabulos primit de fosta amantă a lui Juan Carlos I. Fosta amantă, Corinna Larsen,  a fostului rege al Spaniei este anchetată de procurorii elveţieni pentru achiziţia unei proprietăţi în valoare de şase milioane de lire în Anglia, bani proveniţi dintr-o sumă de bani oferită cadou de Juan Carlos I .

 

Corinna Larsen, fosta amanată a regelui Juan Carlos I anchetată

Corinna Larsen, o consultantă de afaceri de origine daneză, cunoscută şi ca zu Sayn-Wittgenstein, amanta fostului rege al Spaniei între 2004 şi 2009, este anchetată sub acuzația de spălare de bani de procurorii elveţieni într-o investigaţie deschisă acum doi ani.

Ea afirmă într-un interviu difuzat de BBC că regele i-a făcut un ”cadou extrem de generos” ca recunoştinţă pentru prietenia ei, pentru a-i asigura viitorul şi pentru afecţiunea pe care el o dobândise faţă de fiul ei.

În centrul anchetei se află o proprietate, Chyknell Hall Estate, din Shropshire (vestul Angliei) cumpărată în 2015, la trei ani după ce ar fi primit cadou suma de 65 de milioane de euro din partea lui Juan Carlos I, pe atunci încă rege.

Regelui Juan Carlos I a vrut ”cadou extrem de generos” înapoi

Dar că în 2014, în cursul unei crize de nervi, i-a cerut totul înapoi. A fost doar o criză de furie, a subliniat aceasta. „La un moment dat a conştientizat că nu am de gând să mă întorc la el şi şi-a ieşit complet din fire. Mi-a cerut să-i înapoiez tot. Cred că a fost doar o criză de furie”, a declarat ea într-un interviu pentru BBC News.

Larsen a adăugat că fostul său iubit le-a spus anchetatorilor elveţieni că „de fapt nu a cerut banii înapoi”. Într-o scrisoare datată august 2018 către avocatul său elveţian Dante Canonica, fostul rege a scris că donaţia făcută în 2012 lui Larsen este „irevocabilă”.

„Nu am primit nicio sumă de bani înapoi. Nu i-am cerut niciodată să-mi returneze ceva”, a precizat Juan Carlos într-o scrisoare în franceză, publicată de presa spaniolă.

 

Scandal la casa regală a Spaniei

 

Juan Carlos, care a renunţat la tron în 2014, este anchetat după ce ar fi primit 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită în 2008. În iunie anul acesta, Curtea supremă a Spaniei a deschis o anchetă privind implicarea sa în atribuirea unui contract pentru construirea unei rute ferate de mare viteză în Arabia Saudită.   Procurorul elveţian care investighează cazul suspectează că donaţia de 65 de milioane de euro pentru fosta amantă ar fi avut ca scop disimularea a ceea ce ar mai fi rămas din cele 100 de milioane de dolari primiţi din partea saudiţilor. Într-un asemenea caz s-ar face vinovată de spălare de bani. Amândoi au negat că banii au fost oferiţi pentru a fi ascunşi în numele fostului rege. Palatul regal a anunţat că Juan Carlos I, care a decis să părăsească Spania, se află din 3 august în Abu Dhabi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *