Actual Lifestyle

Câinele poliției din Washington se pensionează după ce a arestat 166 de suspecți în ultimii 10 ani

Câinele poliției din Washington se pensionează după ce a arestat 166 de suspecți în ultimii 10 ani

Asta înseamnă viață de câine!

Un alsacian negru ca pana corbului, ofițer k-9 la poliția din Washington, își va agăța lesa în cui după ce, timp de aproape zece ani, alături de partenerul său, a reușit să aresteze peste 166 de infractori în Edmonds, Wash.

Câinele K-9, Hobbs, în vârstă de 11 ani, și partenerul său, sergentul Jason Robinson, au răspuns la peste 500 de apeluri și au găsit 113 probe în timp ce lucrau pentru Departamentul de Poliție din Edmonds, situat la aproximativ 27 de kilometri nord de Seattle.

„Hobbs a fost un bun foarte valoros pentru forțele de ordine din toată zona districtelor Snohomish și North King, urmărind fără teamă suspecții care au fugit în comunitate”, a declarat poliția din Edmonds într-un comunicat de presă.

Hobbs și partenerul său, pe atunci ofițer Robinson, au făcut cunoștință în 2013, când câinele K-9 a sosit la departamentul de poliție din Germania.

În timpul serviciului, Hobbs a fost descris ca fiind „neînfricat” și un mare „atu” pentru Departamentul de Poliție Edmonds

Potrivit departamentului, unul dintre momentele memorabile ale lui Hobbs în cadrul forțelor de poliție a avut loc în 2017, când a găsit și doborât doi suspecți care au comis un jaf într-o locație și apoi au fugit. Hobbs i-a depistat în urma unei căutări care a durat ore în șir, pe furtună.

Acum, fostul K-9 va continua să rămână alături de partenerul său. Hobbs va locui cu sergentul Robinson și cu familia sa în timpul pensionării sale.

„A avut grijă de mine ani de zile, iar acum este rândul meu să am grijă de el, pe măsură ce ajunge să fie un simplu câine”, a declarat sergentul Robinson.