Actual

Calificare fără emoții pentru naționala României de handbal la Campionatul European. Cristina Neagu a fost de neoprit

calificare

Cu toată că în partida tur rezultatul a fost egal, 33-33, de această dată echipa lui Adi Vasile a dominat în totalitate meciul și a obținut calificarea. Interul stânga de la CSM București a făcut un meci mare și a contribuit decisiv la calificare.

Calificare fără emoții pentru naționala României de handbal la Campionatul European. Cristina Neagu a fost de neoprit

Ultimel meci din grupa 2 preliminară a Campionatului European din 2022 ne-a adus calificarea la turneul final, asta după ce echipa noastră a învins reprezentativa Austriei cu scorul de 38-29 (19-13). Cristina Neagu a fost principala marcatoare a partidei cu 12 goluri. De asemenea, pentru România au mai marcat: Pintea 4, Ostase 4, Bazaliu 4.

Cel mai complicat moment al partidei a fost în prima repriză, atunci când Austria a egalat scorul la 8. Daciana Hosu a parat 10 aruncări (33,33%) iar Yuliya Dumanska a apărat 2 şuturi (20%)

În urma acestui succes, România a încheiat pe poziția a doua grupa preliminară, cu 7 puncte, după liderul neînvins Danemarca (10), ambele fiind calificate la turneul final. Austria, de pe locul al treilea (5 puncte) şi Insulele Feroe (locul 4, 0 puncte), ratează Campionatul European de handbal din 2022.

Rezultatele obţinute de tricolore în grupa 2 sunt: 26-19 şi 31-21cu Insulele Feroe, 33-33 şi 38-29 cu Austria, 28-35 şi 27-32 cu Danemarca.

Turneul final al Campionatului European va fi găzduit de  Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

Aceasta este cea de-a 14-a calificare a României la un Campionat European.

Lotul României pentru meciul cu Austria

Portar: Iulia Dumanska (Podravka), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm Vâlcea)
Extremă stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
Extremă dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița)
Pivot: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)
Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Buzău), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Târcă (Rapid), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău)