Actual Diverse

”Eu am fost”. Un român a recunoscut că el este făptașul unui lanț de jafuri din Austria

”Eu am fost”. Un român a recunoscut că el este făptașul unui lanț de jafuri din Austria

Încă un român ne face de râs în lume. Spre deosebire de ceilalți, acesta este unul sincer, nu poate să mintă, așa că a recunoscut din prima, că el este făptașul unui lanț de spargeri în apartamentele austriacilor.

Eu am fost”. Un român a recunoscut că el este făptașul unui lanț de jafuri din Austria

Un român a fost găsit vinovat de mai multe jafuri și spargeri în locuințele din Austria, localitatea Deutschlandsberg. În perioada 25-26 iunie, un român de 33 de ani a comis o serie de spargeri, în clădiri de locuințe în Deutschlandsberg, în Stiria. Suma pagubelor se ridică la aproximativ 5.000 de euro.

Poliția din Deutschlandsberg a avut o contribuție semnificativă în elucidarea mai multor spargeri. După seria de spargeri din Deutschlandsberg, un tânăr de 33 de ani din România a fost arestat. S-a descoperit că el s-a strecurat în clădiri rezidențiale descuiate, în diferite momente ale zilei, și a sustras de acolo bijuterii valoroase și bani, în numerar, scrie ziarulromanesc.at, citând meinbezirk.at.

Totul i-a mers, până într-o zi. Nu s-ar fi gândit niciodată spărgătorul de case că va intra într-o zi chiar în casa unui om al legii.

Una dintre victime s-a nimerit a fi chiar polițist. Acesta, într-o zi, l-a zărit pe făptașul român, astfel încât a putut să facă o descrie a acestuia, la Poliția locală. Apoi, în timpul liber, polițistul victimă l-a urmărit pe hoțul român și a făcut în așa fel încât să intre în vorbă cu el.

Ulterior, polițiștii au intrat și în casa românului, unde au descoperit multe kilograme de aur. Prins cu banii-n ”sac”, tânărul hoț român a recunoscut imediat vina și a spus ferm, fără să stea mult pe gânduri: ”Eu am fost”.

Cu ajutorul Asociațiilor Oficiului de Registratură local, și alte furturi au putut fi atribuite românului datorită unor bijuterii specifice, aflate printre bunurile furate.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 5.000 de euro. Tânărul de 33 de ani a mărturisit vina”, potrivit inspectorului Johanna Paar de la Biroul de Relații Publice al Poliției Provinciale din Stiria.

Parchetul din Graz a dispus măsura de arestare, prin urmare românul a fost condus imediat, la închisoarea Graz-Jakomini.

Foto: pixabay