Actual

Călin Popescu Tăriceanu, întrebare pentru Guvernul Orban? „Ce-ați făcut cu cei 40 de miliarde de lei?”

Călin Popescu Tăriceanu, întrebare pentru Guvernul Orban? „Ce-ați făcut cu cei 40 de miliarde de lei?”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a votat împotriva ordonanței de urgență a guvernului de etapizare a majorării alocațiilor. Tăriceanu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe mesaje legate de actualul Guvern.

„Azi am votat în Senat împotriva ordonanței de urgență a Guvernului Orban prin care încercau să etapizeze majorarea alocațiilor. Copiii au dreptul să beneficieze de dublarea alocațiilor așa cum prevede legea adoptată de Parlament și promulgată de Iohannis! Următorul pas trebuie făcut la Camera Deputaților, care, la rândul său, trebuie să respingă această ordonanță a Guvernului.
Un Guvern care nu e în stare să respecte și să aplice legile votate de Parlament și promulgate de președinte trebuie să plece!”, a spus președintele ALDE.

„Ce-ați făcut cu banii?”

Acesta a pus o întrebare Guvernului Orban cu privire la împrumuturile făcute anul acesta.
„Dacă statul a cheltuit doar 5 miliarde de lei cu pandemia, unde s-au dus restul până la cele peste 100 de miliarde de lei împrumutate de dl Cîțu? Înțeleg că aproape 60 de miliarde de lei i-ați folosit pentru a acoperi deficitul bugetar.
Dar mai rămân aproape 40 de miliarde de lei de care nu știe nimeni în ce buzunare au ajuns! Pensiile nu le măriți, în economie nu i-ați băgat. Atunci ce ați făcut cu ei? I-ați pus deoparte pentru campania electorală?”, a întrebat Călin Popescu Tăriceanu.