Actual Politică

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a enervat în timpul unui interviu după ce a fost întrebat de extinderea Spațiului Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a enervat în timpul unui interviu după ce a fost întrebat de extinderea Spațiului Schengen

Într-un interviu la postul public de televiune austriac cancelarul Karl Nehammer s-a enervat, întrucât acesta se aștepta să fie întrebat despre succesele cabinetului pe care îl conduce, şi nu despre extinderea Spaţiului Schengen şi decizia de VETO. Vizibil nervos acesta a dat răspunsuri numai ”agresive”.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a enervat în timpul unui interviu după ce a fost întrebat de extinderea Spațiului Schengen

Motivul nervozităţii cancelarului, a fost pentru că  jurnalistul l-a luat la întrebări despre transparența guvernamentală a partidului pe care îl conduce, precum și despre decizia de VETO în problema Schengen.

Drept urmare, cancelarul l-a acuzat în mod repetat pe Thür că face afirmații false, acuzații care au fost respinse de jurnalist.

„Aceasta este interpretarea ta, interpretarea unui jurnalist ORF”, i-a spus Nehammer lui Thür, după ce jurnalistul a criticat Partidul Poporului Austriac (ÖVP), condus de Nehammer.

Cancelarul a subliniat că guvernul său a adoptat 1.066 de legi, însă Thür a subliniat că unele legi sunt încă nerezolvate, cum ar fi Legea privind securitate în situații de criză, Legea privind protecția climei și Legea privind informațiile.

Nehammer a găsit acest lucru „uimitor” și a spus: ÖVP (partidul său, n. red.) „nu se bazează pe cererile presei”.

Pe de altă parte, atunci când a vorbit despre succesele guvernului, cancelarul Karl Nehammer s-a arătat de neoprit.

Potrivit publicației MeinBezirk, discuția dintre cei doi a continuat pe acest ton, mai ales în prima jumătate a interviului, însă lucrurile s-au încins atunci când Thür a adus în discuție veto-ul împotriva României și Bulgariei în privința Schengen.

Veto-ul meu la Schengen nu a fost unul partizan sau chiar naționalist, ci o chestiune de politică de securitate

Cancelarul a dat „o replică de zile mari”, spunând că veto-ul său la Schengen nu a fost unul „partizan sau chiar naționalist”, ci „o chestiune de politică de securitate”.

Atunci, Thür a încercat să-l întrerupă zâmbind – însă Nehammer i-a atras atenția: „Nu este o chestiune de râs”.

„Nu râd, încerc să vă întrerup” – a răspuns jurnalistul, iar Nehammer a reacționat sec: „Ei bine, nu știu cum interpretează telespectatorii asta”.

Nehammer a lăsat apoi să se înțeleagă faptul că, probabil, „se aștepta la lucruri mai bune” din partea televiziunii publice.

Apoi, Thür a reacționat: „Nu înțeleg de ce mă atacați tot timpul, eu încerc doar să pun întrebări!

Nehammer: „Vă rog, nu fiți sensibil”

De asemenea, cancelarul l-a acuzat pe Thür că nu i-a pregătit pe editorii emisiunii pentru această emisiune.

Cel mai probabil el făcea aluzie la un mesaj postat pe Twitter de Thus, înainte de emisiune, în care a spus: „Eu îmi fac întrebările. Le elaborez eu însumi, nimeni nu le vede înainte de emisiune. Eu decid singur”.