Actual Politică

Candidat surpriză la Primăria Timişoara: fiul fostului ministru Valeriu Tabără. Fostul primar Nicolae Robu se bagă și el

Candidat surpriză la Primăria Timişoara: fiul fostului ministru Valeriu Tabără. Fostul primar Nicolae Robu se bagă și el

La Timişoara a fost deschisă competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru alegerile locale din 2024.  Fostul primar liberal Nicolae Robu a anunțat că va candida independent la Primăria Timişoara, iar actualul viceprimar, Cosmin Tabără (foto stânga) și-a anunțat intenția de a participa la balotajul intern, conform presei locale, aşa că lupta poate începe.

Candidat surpriză la Primăria Timişoara. Cosmin, fiul fostului ministru Valeriu Tabără. Nicolae Robu candidează independent

Anunțul a fost făcut de Alin Nica care a declarat PNL este un partid viu cu oameni care trăiesc politica.

„În PNL competiția este un mod de viață și de aceea mă bucur să anunț că avem prima candidatură pentru postul de primar al Timișoarei. Competiția pentru această poziție extrem de importantă a fost deschisă de viceprimarul Timișoarei și președintele Organizației PNL Timișoara, Cosmin Tabără. Vreau să îl felicit pe colegul nostru pentru curaj și îi urez succes în competiția internă”.

„S-au dus vremurile în care dacă cineva se dă bine pe lângă șefu ajunge pe o listă”

„Sper ca de acum încolo să prindă curaj și alți colegi deoarece PNL nu duce lipsă de profesioniști și de oameni competenți care se pot angaja într-o astfel de luptă. Am dorit ca din acest an să lansăm un mod democratic de a propune candidați pentru cele mai importante posturi din administrație.

Consider că prima condiție pentru a candida la o funcție este validarea din partea partidului și, cum altfel am putea obține această validare decât mergând la baza partidului, la membri noștri, la oamenii cei mai îndreptățiți să propună un candidat pentru o funcție administrativă”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Alin Nica a adăugat că s-au dus vremurile în care dacă cineva „se dă bine pe lângă șefu” ajunge pe o listă, fără să conteze dacă are vreo competență pentru funcția la care candidează și fără ca membrii PNL să își dea girul pentru candidatură.De asemenea, a spus că și pentru scaunul său de președinte al Consiliului Județean Timiș competiția din PNL rămâne deschisă.

Cosmin Tabără este viceprimar al Timișoarei. El este fiul fostului ministru PD al agriculturii Valeriu Tabără, unul dintre cei mai performanți miniștri. A studiat Facultatea de Drept la Oradea, unde a fost și redactor al publicației „Jurnalul de Dimineaţă” Ulterior a intrat în Baroul de Avocați. Din 2017 este membru al Biroului Politic al filialei locale a PNL. Din 2020, este consilier local.