Actual Diverse

„Canibalismul auto”, ultimul val de infracțiuni care a lovit străzile din Anglia. FOTO

„Canibalismul auto”, ultimul val de infracțiuni care a lovit străzile din Anglia. FOTO

Autoritățile din Marea Britanie sunt de-a dreptul șocate după ce au descoperit în ultima vreme o nouă formă de infracțiuni denumită generic ”canibalism auto”. Așa o descriu victimele, care se trezesc cu mașinile ”devorate” peste noapte și așa relatează și presa. Despre ce este vorba mai exact în cele ce urmează.

„Canibalismul auto”, ultimul val de infracțiuni care a lovit străzile din Anglia. FOTO

„Canibalismul auto” este cel mai recent val de infracțiuni care a lovit străzile din Anglia, mașinile parcate fiind golite de componente peste noapte.

Potrivit unui reportaj realizat de postul de televiziune LBC, mașinile sunt sparte și apoi golite de piesele de caroserie și de motor, Yorkshire și Midlands fiind cele mai afectate.

Cele mai des sparte și dezmembrate sunt Vauxhall Corsa și Toyota Yaris, potrivit informațiilor obținute de postul de televiziune britanic.

Poliția spune că furtul se răspândește, cazurile fiind acum raportate la nord de graniță.

Una dintre victime, Victoria Greenwood, din Livingston, a declarat pentru LBC că și-a lăsat mașina în parcarea unei gări înainte de a se îndrepta spre Glasgow, pentru o ieșire în oraș.

Când s-a întors, a constatat că ea și mașina de lângă ea fuseseră vizate, deși inițial a crezut că un alt șofer a accidentat-o și a plecat de la locul faptei. „Cred că la început am crezut că a fost lovită, ca și cum toată partea din față ar fi fost îngropată, dar pe măsură ce ne-am apropiat ne-am dat seama că nu era nimic care să indice accidentul, acolo”.

„Era ciudat, era sticlă peste tot pe podea, piulițe și șuruburi împrăștiate pe jos, iar suporturile care țin capota în sus erau amândouă în sus, de unde o ridicaseră. Arăta atât de ciudat. Partenerul meu a avut Corsa de ani de zile și a fost pe forumurile Corsa și alte chestii și a discutat cu alți oameni și era ceva de care nu auzise niciodată. Eram complet șocați că se întâmplă așa ceva.”

Deși a fost înființată o unitate de poliție specială, până acum nu au existat arestări sau acuzații. Acest eșec i-a făcut pe mulți să creadă că practica se răspândește din cauza acțiunilor insuficiente ale poliției.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului Național al Șefilor de Poliție, citat de media: „Forțele de ordine sunt la curent cu incidentele din West Midlands și Scoția. Dar nu este ceva ce vedem ca o tendință emergentă semnificativă la nivel național în acest stadiu, dar monitorizăm situația îndeaproape.”

În același timp, Poliția a cerut tuturor celor care au informații despre ”canibalismul” auto să se prezinte la secție. În special, ei au trasnmis prin canalele media că sunt interesați ca orice persoană căreia i se oferă piese de mașină să îi contacteze cât de repede este posibil.