Actual

Capitala nu are apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan anunţă ”cea mai mare investiție” pentru reabilitarea rețelei de termoficare

Capitala nu are apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan anunţă ”cea mai mare investiție” pentru reabilitarea rețelei de termoficare

La jumătatea mandatului lui Nicuşor Dan, şi în prag de iarnă, bucureştenii se confruntă cu aceeaşi problemă legată de lipsa apei calde şi a căldurii. În aceste zile, Capitala se confruntă cu noi avarii, atât de mari încât furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură a fost sistată la 580 de blocuri, pe parcursul următoarelor zile. Avaria afectează sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6.

Capitala nu are apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan anunţă ”cea mai mare investiție” pentru reabilitarea rețelei de termoficare

Potrivit Termoenergetica, dispeceratele şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

210 kilometri de reţea de termoficare, cu finanţare europeană prin POIM

În tot acest timp, primarul Municipiului Bucuresti, Nicuşor Dan anunţă ”cea mai mare investiție” din mandatul său pentru reabilitarea rețelei de termoficare.

El a precizat că a semnat cele cinci contracte pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu finanţare europeană prin POIM.

”Am semnat astăzi, 1 noiembrie, împreună cu reprezentanţii companiilor câştigătoare ale licitaţiei, cele 5 contracte pentru reabilitarea a 210 km reţea de termoficare, cu finanţare europeană (POIM). Este cea mai mare investiţie în termoficare din acest mandat, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile”, a precizat Nicuşor Dan.

Compania câştigătoare pentru Lotul 1 este Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA, pentru Lotul 2 este Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA, pentru Lotul 3 este Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (Lider) – CONSIX CONSTRUCTII SRL, pentru Lotul 4 – Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (Lider) – CONSIX CONSTRUCTII SRL şi pentru Lotul 5 – Asocierea SC ENERGOMONTAJ SA (Lider) – SC ELSACO ELECTRONIC S.R.L (asociat) – SICOR SRL (asociat) – IPCT INSTALATII S.R.L.

4 ani, 50 de kilometri pe an

El a precizat că proiectarea a început și că lucrările vor începe în primăvară. ”Este un contract pe o perioadă de patru ani, ceea ce înseamnă cam 50 de kilometri în fiecare an”, a mai spus primarul Capitalei.

De la bugetul local, anul acest PMB a reabilitat 14, 5 kilometri

În urmă cu două săptămâni, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat situația lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare finanțate de la bugetul local precizând că lucrările suntem în grafic pentru a da drumul înainte de sărbători, de Crăciun. Pe cele patru mari șantiere se reabilitează 14 kilometri jumătate de conductă.