Actual

Capitala poluată! Gabriela Firea cere explicații: ”Bucureștenii respiră otrăvuri, iar Primarul PUZișor are alte preocupări”

Capitala poluată! Gabriela Firea cere explicații: ”Bucureștenii respiră otrăvuri, iar Primarul PUZișor are alte preocupări”

Gabriela Firea cere explicații publice Ministrului Mediului, dar și lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în legătură cu poluarea din București.

Un nivel ridicat de poluare, mult peste cel acceptat, au indicat aplicațiile care măsoară calitatea aerului. Persoanele care se confruntă cu probleme respiratorii pot avea complicații din cauza poluanților din atmosferă, și au fost avertizați prin aplicație.

”Bucureștenii respiră otrăvuri, iar Primarul PUZișor are alte preocupări”

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat un mesaj pe o rețea de socializarea în care susține că edilul are alte probleme, iar locuitorii Bucureștiului respiră otrăvuri.

„În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate.

Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă?

S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?

”Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere”

Nici acum nu știm cine a fost de vină atunci, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii.

Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere…

#MinciunileDeCampanie
#LaPuterePrinMinciunaSiFurt”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook, potrivit Antena 3.