Actual

Cardul de sănătate devine digital. Un nou sistem va înlocui tehnologia depășită

cardul de sanatate
sursa foto: arhiva foto

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a anunțat că în perioada următoare va fi implementat sistemul cardului de sănătate. Ministrul a precizat că actualul card de sănătate este învechit din punct de vedere tehnologic.

„În perioada următoare să fie integrat şi în cadrul aplicaţiei unice a statului român cea la care lucrăm încă de acum o lună, pentru care am alocat 20 de milioane de euro şi care va cuprinde mai multe documente de identitate, permis, buletin, paşaport, card de sănătate, documente referitoare la proprietatea unor imobile sau maşini, programări pentru înmatricularea maşinii şi automat va putea să fie folosit cardul de sănătate direct de pe telefon, tabletă sau laptop într-o formă mult mai simplă.

Este o tehnologie mai veche acolo care nu mai face faţă noilor schimbări. Anul trecut, în urma unei colaborări foarte bune cu cei de la CNAS, cu echipa tehnică de la Minister s-a găsit o formulă prin care s-au salvat 100 de milioane tocmai pentru a ne asigura că se va reface integrat sistemul cardului de sănătate care astăzi este funcţional într-un procent destul de redus”, a spus ministrul, potrivit news.ro.