Actual Politică

Care sunt condiţiile ministrului Gabriela Firea pentru a reveni la Primăria Capitalei

Care sunt condiţiile ministrului Gabriela Firea pentru a reveni la Primăria Capitalei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a confirmat că va reveni la Primăria Capitalei dacă cetățenii o vor vota și dacă va fi sănătoasă. Firea a declarat şi anul trecut că și-ar dori să candideze pentru un nou mandat de primar general al Capitalei la viitoarele alegeri.

Care sunt condiţiile ministrului Gabriela Firea pentru a reveni la Primăria Capitalei

„Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce Primar General. Doresc să candidez dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă mai am putere, energie ca până acum. Până în acest moment nu mă îndoiesc de susţinerea colegilor din partid.

Ea a adăugat ironic: „Caracatiţa Gabrielei Firea e acum caracatiţa lui Nicuşor Dan. Nici 1% din consilieri nu s-au schimbat, directorii sunt tot acolo”.

Gabriela Firea a menţionat că sunt discuţii incipiente la nivelul coaliţiei de guvernare pentru ca ea să fie susţinută pentru o candidatură la Primăria Capitalei.

”Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multă liberare şi mă refer aici la investiţii”, a afirmat Firea.

Ministrul Familiei l-a criticat pe actualul primar, Nicuşor Dan, despre care a spus că este analist politic.

”Am văzut că domnul Dan este în lipsă de profesionişti în administraţie, am văzut că este analist politic şi a afirmat într-un interviu că dumnealui sigur va avea susţinerea clasei politice şi că nu ştie dacă voi avea eu. Până în acest moment nu mă îndoiesc de susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat, a preşedintelui Ciolacu, a secretarului Paul Stănescu, a prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, care a şi manifestat acum 2 zile această susţinere la alegerile de la Sectorul 4 , unde a fost reales colegul nostru, domnul primar Daniel Băluţă”, a spus Firea.

Despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei a vorbit şi prim vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Evident, în acest moment, doamna Gabriela Firea își dorește să reintre în luptă, pentru a recâștiga poziția de primar general. Mi se pare un candidat extrem de puternic și are şanse foarte mari pe sondajele pe care le-am văzut. Multe sunt și publice, oamenii regretă aceste soluții venite mai mult din lumea virtuală 2020, nu doar la București, ci și la Timișoara”.