Politică

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătății! Florin Cîțu: Caut trei atribute

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătății! Florin Cîțu: Caut trei atribute

Premierul României, Florin Cîțu, a mărturisit astăzi, că viitorul ministru al Sănătății ar trebuie să îdeplinească trei criterii. Acesta trebuie să fie fără nepotisme, fără probleme penale și cu profesionalism.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătății!

„În funcție de aceste trei criterii, voi face nominalizarea”, a spus, vineri, şeful Guvernului.

„Am propus imediat cu revocarea domnului ministru și propunerea de interimar. Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna – n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătății.

A fost refuzată această responsabilitate și atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-și permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătății”, a replicat Florin Cîțu.

Portofoliul Sănătății rămâne la USR-PLUS

Totodată, Florin Cîțu, premierul României, a mai mărturisit că portofoliul Sănătății rămâne la USR-PLUS.

„Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliției se spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela.

Personal, am spus de fiecare dată – caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale și cu profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a mai adăugat Florin Cîțu, potrivit Antena 3.