Lifestyle

Carmen Avram, de la presă la politică! Detalii „în premieră” despre viața tumultoasă din televiziune

Carmen Avram, europarlamentar PSD, fostă jurnalistă, în cadrul podcastului „HAi România” de la EVZ (sursă foto: Captură photo podcast „Hai România”)
sursă foto: captură photo „Hai România”

Emisiunea „În Premieră” de la Antena 3, difuzată între anii 2010 și 2018, a a făcut istorie în industria televiziunii din România, atât în țară, cât și în străinătate, căci formatul TV a primit numeroase nominalizări și premii internaționale. Fosta jurnalistă Carmen Avram a fost „personajul principal” al acestei emisiuni de reportaje, însă chiar dacă acum nu mai face parte din lumea jurnalistică, fosta prezentatoare povestește cu drag despre perioada respectivă, în ciuda tuturor problemelor.

Carmen Avram este acum europarlamentar din partea Partidului Social Democrat (PSD) și a venit la podcastul „Hai România” de la Evenimentul Zilei pentru a relata detalii din cariera sa din televiziune.

Întreg podcastul poate fi urmărit aici.

În presă, cu bune și rele

„Au avut loc tot felul de evenimente când lucram în presă, mai plăcute și mai puțin plăcute”, susține Carmen Avram. „Pe partea aceasta mai negativă pot da un exemplu, pe când eram la New York și filmam un interviu cu un proprietar român de restaurant. Domnul se agitase, după prea multă șampanie, am fost ținute acolo, eu și colega mea cameraman. Când am reușit într-un final să plecă, veniseră după noi pe stradă, trăgea de noi, și așa mai departe. A fost un eveniment foarte șocant și a fost un eveniment după care mi-am spus că poate sunt prea bătrână pentru a mai continua așa”.

Acest episod s-a petrecut pe când fosta jurnalistă lucra la postul de televiziune PRO TV, la emisiunea „România, Te Iubesc!”. Potrivit lui Carmen Avram, a fost un eveniment plin de adrenalină, ce a lăsat, totuși, un gust amar. „La scurt timp, am plecat la Antena 3, unde mi s-a oferit o emisiune de studio, ceea ce era mult mai bine pentru mine atunci”, adaugă aceasta, în exclusivitate pentru podcastul „Hai, România!”. „La PRO nu mai aveam ce face, erau oameni stabili acolo, deja de ani buni și la momentul de atunci nu se pregătea ceva nou pentru mine. La Antenă, însă, aveam o echipă nouă, idei noi și am avut succes, zic eu”.

Părăsirea televiziunii, un episod tumultos

Carmen Avram a fost coordonatoarea emisiunii „În Premieră” de la Antena 3 timp de opt ani de zile, între 2010 și 2018. Odată cu încheierea emisiunii s-a încheiat și cariera de jurnalistă a lui Carmen Avram. Asta pentru că anul 2017 a fost unul extrem de tumultos, în concepția acesteia. „Treaba a mers cam până în 2018, când simțeam o oboseală, mă și îmbolnăvisem la un moment dat, nu eram într-o stare foarte bună. Colegii mei, de asemenea, extenuați. Am simțit atunci nevoie să iau o pauză de la ce făceam atunci”, spune fosta jurnalistă.

„A venit apoi anul 2018, anul în care m-am hotărât să plec. Anul 2018 vine după 2017, un an care a fost zdrobitor pentru mine, dar și pentru alți oameni. Exista o masă foarte mare de oameni care voia să distrugă un adevărat partid. Era o mișcare masivă, ceea ce nu era pentru mine. Oamenii ne prezentau pe noi, de la Antena 3, ca niște personaje negative. Dacă cineva avea o problemă cu liderul unui partid, aveau problemă și cu noi. Se pornise campania să nu se mai dea publicitate la Antena 3. A fost un an groaznic pentru mine”, mai spune Carmen Avram.

Cariera de la Bruxelles

Plecarea de la Antena 3 a însemnat pentru Carmen Avram și părăsirea lumii jurnalistice. Aceasta alege să intre în sfera politică, prin alăturarea la Partidul Social Democrat (PSD).  „Am plecat de la Antena 3 și m-am înscris în PSD. Am făcut asta pentru că, la momentul respectiv, am fost convinsă că ei se luptă cu un val imens de ură. Se dorea atunci exterminarea acestui partid, ceea ce nu ai voie să faci într-o democrație. Poți să fi în dezacord cu ceea ce zic și fac membrii partidului, poți să-i arestezi câți lideri vrei, dar nu ai voie să-l razi de pe fața Pământului”.

„Am vorbit cu șeful partidului de la acea vreme și a fost de acord să vin la PSD. Apoi le-am zis și celor de la Antenă. Oamenilor de acolo le părea rău că plec. Însă știau că eram obosită și nu eram bine din punct de vedere al sănătății”, încheia fosta jurnalistă.