Lifestyle

Cât a costat o omletă la Mamaia. Turiștilor nu le-a venit să creadă

Cât a costat o omletă la Mamaia. Turiștilor nu le-a venit să creadă

Cât a costat o omletă la Mamaia a fost o surpriză pentru turiștii care s-au încumetat să o comande.  Turiștilor nu le-a venit să creadă când au văzut nota de plată. Personalul localului le-a confirmat că este corectă.

Cât a costat o omletă la Mamaia

Cine să mai înțeșeagă. Prețurile de pe litoralul românesc cresc în fiecare an, în ciuda serviciile care lasă de dorit de cele mai multe ori. Acest lucru l-au experimentat câțiva tineri la un restaurant din Mamaia Nord, aceștia nu s-au plâns însă de calitatea serviciilor.

O postare a devenit virală pe Facebook după ce clienții unui restaurant din Mamaia Nord au postat o fotografie cu nota de plată pentru un mic dejun.

 

O comandă banală de mic dejun normal, format dintr-o salată asortată și o omletă i-au făcut pe aceștia să creadă că sunt în una dintre cele mai exclusiviste locații din lume. Ei bine,  în momentul în care au primit nota de plată, au rămas șocați.

„Sprijiniti turismul romanesc!(?)Un mic dejun banal, pe o terasa din Mamaia Nord. Omleta ( fara garnitura sau verdeata )- 35 RON Salata asortata ( maxim jumatate de rosie, 3 felii de ceapa si niste salata creata, vreo 2 bucatele) – 25 RON. Deci , o omleta si o salata asortata banala – 60 RON
O fi bine, o fi rau? Cand am plecat, am vrut sa iau si scaunul, crezand ca e inclus in pret”, a scris Ovidiu.

 

Explicațiile unui proprietar de restaurant confirmă prețul omletei

Tezaurul ascuns într-o banală omletă. Un proprietar de restaurant a explicat într-un interviu motivul pentru care prețurile sunt așa mari la el în restaurant: 35 de lei o omletă! Bărbatul spune că restaurant are un standard ridicat și încearcă să îl mențină. A investit foarte mult în tot ce are, iar acum încearcă să își acopere cheltuielile:

„Pentru că suntem la kilometrul zero al acestei staţiuni (n.r. Mamaia) şi pentru că locaţia este cu un standard ridicat de lux, încercăm să menţinem acest standard. Am fost nevoiţi cumva să menţinem acest standard şi să facem o investiţie semnificativă, pornind de la mobilier, ingrediente folosite, produsele să fie de calitate. Atunci când faci un calcul, stabileşti un preţ pentru cât ar trebui să coste produsul, astfel încât să acoperi în primul rând cheltuielile. Atât am considerat că este valoarea acestui produs şi asta am făcut într-un mod corect pentru toţi clienţii noştri.”

În aceste condiții, turiștii aflați pe litoralul românesc, ar fi foarte bine să studieze cu mare atenție ofertele teraselor, nu de alta, dar din consumatori să nu se transforme, în ultimă instanță, în personal al localului.