Actual

Cătălin Drulă a ieşit din prima preşedinte la USR. Anunţă că nu mai este timp de vedetisme şi de politică imatură

Cătălin Drulă a ieşit din prima preşedinte la USR. Anunţă că nu mai este timp de vedetisme şi de politică imatură

Cătălin Drulă a anunţat că a fost ales preşedintele USR cu  71% dintre voturile exprimate. „Este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă”, a declarat Drulă.

Cătălin Drulă a ieşit din prima, preşedinte la USR şi anunţă că nu mai este timp de vedetisme şi de politică imatură

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri şi încrederea lor mp obligă”, a anunţat Cătălin Drulă.

„Cred că peste 71% din colegii mei mi-au dat încrederea şi le mulţumesc. Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat pentru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat liderul USR.

”Suntem o singură echipă de astăzi, echipa USR. Nu mai avem timp de vedetisme şi de politică imatură”, a spus el.

Au fost înregistrate 18.177 de voturi şi o prezenţă de 77,17 la sută

Cătălin Drulă a obţinut 71,34% din voturi, fiind urmat de Cătălin Teniţă, cu 14,89%. Pe următoarele locuri s-au clasat: Octavian Berceanu – 11,23%, George Ungureanu  – 0,90%, Miroslav Taşcu Stavre – 0, 76%, Alexandru Kiss – 0,53%.

Rezultatul votului pentru preşedinţia USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Rezultatele de astăzi vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online.

Dacă niciun candidat nu obţinea majoritatea voturilor valabil exprimate, se organiza un al doilea tur de scrutin, la care participau primii doi candidaţi clasaţi.

Alegerile interne din USR vin după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia partidului

Ulterior, europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la sfârşitul lunii mai, la calitatea de membri ai USR şi au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

Primarul municipiului Timişoara şi preşedinte al USR Timiş, Dominic Fritz, a anunţat deja pe Facebook, că îl susţine pe deputatul de Timiş Cătălin Drulă pentru a conduce USR, în calitate de preşedinte.