Actual

Cătălin Drulă s-a dus la Cluj peste Emil Boc ca să-i spună că minte şi că este incompetent. „Emile, vremea ta apune”

Cătălin Drulă s-a dus la Cluj peste Emil Boc ca să-i spună că minte şi că este incompetent. „Emile, vremea ta apune”

Lupta pentru preşedinţia USR este atât de aprigă, încât candidaţii par că nu mai respectă nicio regulă a bunului simţ. După Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu care a provocat un imens scandal în Gorj, acum a venit rândul lui Cătălin Drulă. Acesta a declarat la Cluj că primarul municipiului, Emil Boc, minte şi că este incompetent.

Cătălin Drulă s-a dus la Cluj peste Emil Boc ca să-i spună că minte şi că este incompetent. Emile, vremea ta apune

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca argumente o serie de proiecte mari de infrastructură care stagnează de multă vreme.

„Am venit astăzi la Cluj ca să fluier în biserică. Vremurile în care Emil Boc vorbea ca un arhanghel galben pesedist s-au terminat. E momentul ca cineva – noi, USR, şi cu mine, Cătălin Drulă – să-i spunem clar primarului că minte cu neruşinare”, a declarat Cătălin Drulă, într-o conferinţă susţinută alături de Vlad Voiculescu.

Drulă spune că proiectele mari de infrastructură ale lui Emil Boc „sunt date de gard” de către prietenul său, Sorin Grindeanu.

„2024 e după colţ şi domnia sa peste băncuţe, marcaje şi mici proiecţele va lua sfârşit. Sunt astăzi aici ca să vă spun că Clujul are nevoie de viziune şi de proiecte mari. Şi vreau să vă spun adevărul, pe care nu-l auziţi de la domnul Boc, despre centura metropolitană Cluj, despre metroul din Cluj, despre alte proiecte mari de infrastructură rutieră, feroviară, din regiune, care sunt date de gard de partenerul lui Emil Boc din Guvern, Sorin Grindeanu”, a mai declarat Cătălin.

Liderul USR a vorbit despre mai multe proiecte din zona Clujului, despre care a susţinut că stagnează.

„Centura metropolitană Cluj, un proiect extrem de întârziat, şi este întârziat pentru că administraţia Emil Boc este paralelă cu proiectele de infrastructură mare.

În 2017 – atenţie, 2017 – a luat Emil Boc acest proiect în ograda sa şi din 2017 până astăzi n-a reuşit să facă nici măcar studiul de fezabilitate.

În 2018 a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate; avea termen un an, au trecut patru ani şi încă nu e aprobat.

Nu există exproprieri, nu sunt obţinute toate avizele, cum ar fi avizul pentru siguranţa circulaţiei, nu e lansată licitaţia de lucrări, iar acordul de mediu a fost obţinut abia zilele trecute.

Nu există vinovaţii imaginari pe care îi caută domnul Boc, există doar Emil Boc, care este incompetent”, a mai spus Cătălin Drulă.

Am introdus metroul în PNRR

Drulă a precizat că metroul se află în faza licitației pentru proiectare și execuție, iar depunerea ofertelor a fost amânată de două ori, ultimul termen fiind luna august.

”Proiectul metroului eu l-am introdus în PNRR. Zilele trecute a trecut în Parlament un amendament inițiat de mine ca deputat care îi permite lui Boc să facă exproprieri. I-am rezolvat problema”, a mai spus Cătălin Drulă.

Mesaj pentru Boc

Acesta i-a transmis și un mesaj primarului Clujului.

”Emile, vremea ta apune. Era o vreme când puteai fi suspectat de liberalism, acum arăți la fel de pesedist ca Sorin Grindeanu și împreună sunteți cuplul perfect care distruge regiunea Cluj, iar noi USR suntem cei care vom spune stop acestor oameni care nu știu să construiască”, a conchis președintele interimar al USR.