Actual Politică

Cătălin Drulă și-a lansat oficial candidatura la şefia USR. Vrea să fie „o mână hotărâtă pe volan”

Cătălin Drulă și-a lansat oficial candidatura la şefia USR. Vrea să fie „o mână hotărâtă pe volan”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, consideră că USR  are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan, iar pentru asta, astăzi şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii.

Cătălin Drulă și-a lansat oficial candidatura la şefia USR. Vrea să fie „o mână hotărâtă pe volan”

„Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des şi laud la fel. Şi mereu o fac sincer şi fără ocolişuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta”, a scris Cătălin Drulă, sâmbătă, pe Facebook.

El a susţinut că USR este acum cel mai mare partid de opoziţie.

„Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre. În aceşti ani am învăţat că politica este un joc de echipă. Vedetismul şi politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democraţia nu poate funcţiona fără încredere, respect şi delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcţii frumoase, ce poartă numele USR”, a adăugat Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR a afirmat că leadershipul „înseamnă să-ţi pese”.

„Şi vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ţi pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine şi cu cei care ţi-au dat încrederea. Să nu te fereşti de responsabilitate şi să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei să pui mâna pe el şi să-ţi pese de pasageri”, a arătat Drulă.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirma, în aprilie, că în luna octombrie fomaţiunea politică va avea Congres.

Surse din formaţiunea condusă în prezent de Cătălin Drulă ne-au declarat că în prezent se poartă negocieri cu fostul preşedinte, Dacian Cioloş pentru a nu părăsit formaţiunea politică şi mai mult să nu formeze un alt pol politic cu aceeaşi doctrină. Tocmai de aceea, pentru moment, Dacian Cioloş a sistat discuţiile cu fostul lider liberal, Ludovic Orban.