Actual

Cazuri record de rujeolă! Care sunt cele mai afectate județe

rujeolă, Sursa foto: Facebook
sursa foto arhiva companiei

România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Datele au fost  furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Centrul a identificat județele cel mai grav afectate.

În perioada de la începutul anului până la sfârșitul lunii trecute, s-au înregistrat 1.855 de cazuri confirmate de rujeolă în 30 de județe. Pe parcursul acestui an, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în județele Mureș (628 cazuri), Brașov (339), București (213), Cluj (194) și Giurgiu (147).

În prezent, județele cel mai afectate de epidemia de rujeolă sunt, în ordine descrescătoare, Brașov, București, Giurgiu, Ilfov și Dâmbovița. Datele evidențiază amploarea problemei și subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru controlarea răspândirii acestei boli infecțioase.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că există posibilitatea de a accelera campania de vaccinare. Măsura este valabilă inclusiv pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni, potrivit Capital.