Actual International

America a decis: se vaccinează anti-Covid copiii de peste şase luni

America a decis: se vaccinează anti-Covid copiii de peste şase luni

Anterior, în Statele Unite a fost aprobat vaccinul COVID pentru copiii de peste șase ani. Astăzi (19 iunie 2022), Rador (Radio România Actualități), care citează BBC, a dat anunțul, privind autorizarea vaccinurilor și la alte categorii de vârstă.

CDC a autorizat vaccinurile COVID pentru copiii de minim şase luni

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, prescurtat CDC.

Centrul american  a autorizat vaccinurile COVID și pentru copiii cu vârsta de minim şase luni.

Într-o declaraţie, preşedintele Biden a precizat că părinţii vor putea începe să îşi programeze copiii la pediatri sau la spitale în perioada următoare.

Dr. Beth Bell, un expert în sănătate, care face parte din comitetul de consilieri ai CDC, explică de ce susţine această decizie:

Oricine ia o decizie importantă despre orice, în special când vine vorba despre copiii săi, vrea să ia în considerare această balanţă. Da, nu ştim încă tot ce ar trebui să ştim, da, datele se pot schimba, dar avem o linie principală, care arată că această infecţie ucide copii şi avem oportunitatea să prevenim asta. Fiecare părinte va vrea să ia în considerare acest aspect„, titrează BBC.

C.D.C. recomandă vaccinarea copiilor mici, scrie pe prima pagină și New York times, astăzi. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au recomandat sâmbătă vaccinurile Covid pentru copiii cu vârste începând de la 6 luni, care au fost printre ultimii americani care s-au calificat pentru aceste vaccinuri. Părinții ar trebui să poată începe să imunizeze copiii mici începând de marți, a comunicat CDC.

Autoritățile federale de reglementare au autorizat, acum, vaccinul Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani, iar vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani. (Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost disponibil pentru copiii cu vârste de 5 ani și mai mari, începând din noiembrie).

Rochelle P. Walensky, directorul C.D.C. (wikipedia)

Toți copiii de 6 luni și mai mari, inclusiv cei care au fost deja infectați cu coronavirusul, ar trebui să primească vaccinul Covid, a afirmat dr. Rochelle P. Walensky, directorul C.D.C., într-o declarație media, citată de tabloidul american.

Împreună, cu știința în frunte, am făcut încă un pas important în lupta națiunii noastre împotriva Covid-19. Știm că milioane de părinți și îngrijitori sunt nerăbdători să își vaccineze copiii mici și, cu decizia de astăzi, pot face acest lucru„, a spus medicul specialist american.