Actual

Ce a plănuit Elena Udrea în celula de la Târgșor și ce i-a cerut avocatei ei, Silvia Uscov. Există și o sesizare

Ce a plănuit Elena Udrea în celula de la Târgșor și ce i-a cerut avocatei ei, Silvia Uscov. Există și o sesizare

Pe 20 septembrie, fiica Elenei Udrea împlineşte 4 ani, iar de ziua ei, mama sa vrea să-i facă o surpriză. În acest sens a pregătit un plan și i-a cerut avocatei sale să o ajute.

Udrea vrea să petreacă o zi împreună cu micuța ei, la ele acasă. În acest sens, avocata Elenei Udrea, Silvia Uscov cere aprobarea unei prime permisii de 24 de ore. Solicitarea fostului ministru vine în pline controverse iscate de un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Penitenciare, care o vizează pe Elena Udrea.

Elena Udrea cere prima permisie din închisoare. Ce spune avocata acesteia, Silvia Uscov, despre adevăratul motiv al solicitării

Elena Udrea cere permisie din închisoarea de la Târgșor pentru a participa la petrecerea de ziua fetiței ei. Solicitarea vine în pline controverse iscate de un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Penitenciare.

Totodată, avocata sa a cerut Ministerului Justiției să facă verificări, după ce în acest comunicat i se transmite Elenei Udrea că nu ar fi trebuit să devină mamă dacă știa că există riscul să ajungă în închisoare.

”Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că statutul de persoană privată de libertate, i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil.

În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, se arată în comunicatul FSANP.

În cererea depusă, spune Silvia Uscov, avocata fostului ministru, se cere aprobarea unei prime permisii de 24 de ore, așa cum prevede și legea:

„Pentru copii nu este plăcut şi nici de dorit să vină în vizita la penitenciar Este prima oară când cere permisie şi este motivată de menţinerea relaţiei cu familia.

Doreşte să petreacă o zi liniştită alături de fetiţa sa. Mi se pare total deplasat din partea autorităţilor, Ministerul Justiţiei trebuie să se sesizeze şi să ia măsuri cu privire la clienta mea.”, a declarat Silvia Uscov, avocată, pentru Antena 3.

Camera „Mama și copilul” folosită pentru prima oară de Elena Udrea

Aşa cum se ştie, Elena Udrea şi-a văzut fetiţa doar o singură dată în toată această perioadă, şi aceea în camera special amenajată la penitenciar.

Camera este ok, este amenajată cu jucării, pereții pictați. A fost o întâlnire OK, o întâlnire decentă, spunea în august Adrian Alexandrov.

„Noi am avut grijă ca în timp să reușim să construim un scenariu, pentru că ea este la vârsta în care încă poate fi ușor manipulată și i-am creat un scenariu în care mama este la birou, momentan nu poate să vină acasă, iar întâlnirea dintre cele două clar a fost emoționantă. Elena s-a abținut cu greu să nu-și manifeste emoțiile. Pentru că vă dați seama că în mintea copilului trebuia să fie un moment de bucurie iar dacă își vedea mama plângând totul se putea transforma într-o experiență traumatizantă, neînțelegând de ce după atâta timp mama ei când o vede începe să plângă”, a mai povestit soţul Elenei Udrea.