Actual International

Ce a rămas din Burgas și Pomorie, Bulgaria după uraganul de ieri. VIDEO

Ce a rămas din Burgas și Pomorie, Bulgaria după uraganul de ieri. VIDEO
FOTO: FACEBOOK Ivan Alexiev

La Pomorie, Bulgaria a fost declarată stare de urgență parțială. Bulgarii s-au confruntat ieri cu o furtună violentă, catalogat de meteorologi chiar uragan. Furtuna a împins sâmbătă o duzină de bărci în mare în largul staţiunii Pomorie, mai multe iahturi au anunţat că sunt în dificultate şi o persoană a căzut peste bord, a comunicat administraţia regională din Burgas. O familie a rămas blocată pe insula Sfântul Ivan, relatează BTA.

Ce a rămas din Burgas și Pomorie, Bulgaria după uraganul de ieri. VIDEO

De asemenea, o familie este blocată pe o mică insulă din apropiere, potrivit administrației regionale.

Vântul puternic, cu rafale care au atins 100 km/h, a doborât zeci de copaci în capitala regională Burgas, Bulgaria a comunicat biroul de presă al guvernului municipal. Un copac căzut a perturbat transportul public de-a lungul unei artere din Brgas.

Mai multe localităţi din zonă au avut întreruperi de energie electrică

Mai multe localităţi din zonă au avut întreruperi de energie electrică. Administraţia Maritimă a fost alertată cu privire la această situaţie.

Rafalele puternice de vânt ale uraganului au atins în unele locuri până la 100 km/h, a raportat centrul de presă al municipalității din Burgas pe baza datelor de la Observatorul Hidrometeorologic din Varna.

Primarul din Pomorie, Ivan Alexiev a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost declarată stare de urgență parțială şi a convocat o şedinţă cu autorităţile în condiţiile în care situaţia aici este destul de gravă. Guvernul regional a raportat străzi inundate şi pene de curent în oraş. Principalele artere de circulaţie au fost blocate de inundaţii.

Copaci căzuți pe mașini și acoperișuri desprinse, din cauza vântului puternic. ISU intervine în București și Ilfov

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii de duminică, 18 septembrie, când sunt emise două avertizări meteo Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente.

Echipajele ISU au intervenit dumincă în 20 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţie desprinse de vântul care se manifestă în Capitală şi în judeţul Ilfov.

”Intervenim pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute ca urmare a intensificării vântului în Bucureşti şi Ilfov. Sunt peste 20 de cazuri în care am intervenit pentru indepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică”, a transmis ISU Bucureşti – Ilfov.

Astăzi se răcește mai ales în est și în nord-est, iar ploile vin pe spații restrânse, în centru și la munte. Vântul va prinde putere în estul, sud-estul și sudul țării, iar izolat se pot atinge 70 km/h, la malul mării.