Actual Politică

Ce ar face George Simion dacă ar deveni premierul României. Acum e balamuc, iei pastile de nervi!

Ce ar face George Simion dacă ar deveni premierul României. Acum e balamuc, iei pastile de nervi!

Îi va chema pe şefii multinaţionalelor la raport să le spună cât au voie să exploateze resursele naturale ale Românie. Asta va face George Simion dacă ar deveni premierul României.

Invitat în podcastul lui Codin Maticiuc, George Simion, președintele AUR a fost pus și în fața unei întrebări pe care moderatorul ”La mijloc” o adresează, de fiecare dată, tuturor celor cu care discută.

Ce ar face George Simion dacă ar deveni premierul României. Acum e balamuc, iei pastile de nervi!

Codin Maticiuc l-a întrebat pe George Simion ce ar face dacă ar ajunge într-o funcție de conducere, dând ca exemplu funcția de premier, presupunând că AUR ar ajunge la putere.

”O să dăm președintele în 2024, cu siguranță intrăm în turul doi. Eu mi-am propus ca partidul AUR să fie un partid care să dea oameni capabili în funcțiile-cheie din stat”, a spus Simion.

În primul rând, primul gest care ar fi, ar fi să îi chem pe domnii de la multinaționale, care exploatează resursele naturale ale României și să să le zic că intrăm într-o nouă paradigmă. Că până acum a fost paradigma în care ei au făcut ce-au vrut aici, profitând… de politicieni ieftini. Le-aș spune că s-a terminat, sunteți foarte bineveniți aici, România va fi un mediu propice pentru a face business, dar… În lumea civilizată, marja de profit pentru cei care exploatează resursele solului și subsolului este de 15-20%. Luați în continuare 15-20%, că-i munca voastră și e normal, dar atât”, îi spune George Simion lui Codin Maticiuc.

”În a doua parte a anului o să prezint o nouă variantă de Parlament”

Dacă George Simion ar deveni premier, ar face toate demersurile necesare pentru ca antreprenorii români să nu mai fie controlați timp de 2 ani de zile. De ce? Fiindcă antreprenorii români au parte de ”balamuc” în situația actuală.

George Simion mai anunță că în cea de-a doua jumătate a acestui an va prezenta… o nouă variantă de Parlament al României, considerând că – acum – această instituție fundamentală a statului democratic trebuie ”reformată din temelii”.

”Toată lumea spune că vom face autostrăzi. De unde faci tu autostrăzi? Trebuie legislație pentru a opri – 2 ani de zile – controalele pe antreprenorii români. Eu am avut un magazin, vă povesteam înainte... Doi ani de zile să-i lași în pace, le iei cât vrei, 1%, 2%, 16%… Oricum acum, din orice salariu, statul român ia 40%.

Plătește-ți taxa anuală de funcționare și te lăsăm, tată, în pace! Ce se întâmplă cu antreprenorii români este balamuc. Te apuci să iei pastile de nervi!

În a doua parte a anului o să prezint o nouă variantă de Parlament. Instituția asta trebuie reformată din temelii”, mai spune liderul AUR.

La 10 ani, am fost influencer politic pentru Emil Constantinescu

George Simion și-a amintit și cum a devenit, la 10 ani, influencer politic, făcând campanie electorală pentru Emil Constantinescu și Convenția Democratică.

În 1996 sunt primele alegeri pe care eu le conștientizez și mi le aduc aminteEu m-am implicat, cum ar veni, aveam 10 ani și m-am implicat în alegerile alea. Era toată lumea în București cu Convenția. M-am dus la mine la țară, «tataie, trebuie să votezi cu Cheia, cu Emil Constantinescu»Tataia, săracul, m-a ascultat, s-a certat cu tot satul, la mine în Vrancea, pentru Convenție ( Convenția Democratică)”, își aduce aminte George Simion.

Eu l-am votat în 2012, pe urmă m-am prins cine e omul

Mai mult, președintele AUR recunoaște că a votat și cu Nicușor Dan, în 2012, numai că pe urmă, în timp, și-a dat seama ”cine e omul…”

La fel și băieții ăștia cu USR-ul, pe care i-am văzut îndeaproape. Eu l-am văzut pe Nicușor Dan la primele alegeri din 2012, când a candidat ca independent. A câștigat acum, în 2020, ca să fie un primar absent, ca să nu înțeleagă tot ce se întâmplă în instituția aia, care e poate mai puternică, la nivel de decizii, de buget, decât Guvernul României. Eu l-am votat în 2012, pe urmă m-am prins cine e omul…”, povestește George Simion în podcastul lui Codin Maticiuc.