Actual International

Ce face Zelenski după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident de circulaţie în Kiev

Ce face Zelenski după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident de circulaţie în Kiev

Maşina preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost implicată într-un accident de circulaţie. Zelenski nu a fost rănit grav în urma impactului care s-a produs pe o stradă din Kiev, informează Mediafax.

Maşina preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost implicată într-un accident de circulaţie în Kiev

Medicii care l-au consultat susţin că Zelenski nu a suferit răni grave şi starea sa este stabilă.

„Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost găsite răni grave”, a declarat purtătorul de cuvânt Serhii Nykyforov.

Nykyforov  nu a precizat când a avut loc accidentul, a spus că mașina lui Zelenski s-a ciocnit cu un alt vehicul.

Maşina preşedintelui a intrat în coliziune cu un alt participant la trafic.

După impact, şoferul celeilalte maşini a fost transportat de urgenţă la spital şi a primit îngrijiri de specialitate din partea echipei medicale a lui Zelenski.

La câteva minute după ce Nykyforov a făcut declarația sa, biroul lui Zelenski a publicat înregistrarea video a discursului de noapte pe care președintele îl ține în fiecare zi.

Zelenski, în vizită la Izium

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, miercuri, oraşul Izium, din regiunea de nord-est a Harkovului, la cinci zile după ce forţele ţării au recucerit oraşul după luni întregi de ocupaţie rusă.

Fotografii postate pe pagina de Facebook a unei unităţi ale armatei l-au arătat pe Zelenski la o ceremonie în piaţa principală, unde a fost arborat drapelul ucrainean pe clădirea administrativă a oraşului. De asemenea, la eveniment a fost prezentă Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării, relatează CNN, potrivit News.ro.

„Înainte, când ne uitam în sus, căutam mereu cerul albastru. Astăzi, când privim în sus, căutăm un singur lucru – steagul Ucrainei”, a afirmat Zelenski într-o postare pe canalul de Telegram al preşedinţiei ucrainene.

„Steagul nostru în albastru şi galben este arborat deja în Iziumul eliberat. Şi aşa va fi în fiecare oraş şi sat ucrainean. Ne îndreptăm într-o singură direcţie – înainte şi spre victorie”, a subliniat preşedintele.