Actual International

Ce festă i-a jucat pantoful lui Biden și ce s-a întâmplat cu el după ce a căzut de pe bicicletă, sub nasul reporterilor. VIDEO

Ce festă i-a jucat pantoful lui Biden și ce s-a întâmplat cu el după ce a căzut de pe bicicletă, sub nasul reporterilor. VIDEO

Președintele american Joe Biden a fost victima unui incident în timpul unei plimbări de relaxare, el căzând de pe bicicletă în timpul unei plimbări lângă casa sa din Rehoboth Beach din Delaware vineri, 17 iunie, în timp ce el și soția sa și-au sărbătorit cea de-a 45-a aniversare a nunții.

Ce festă i-a jucat pantoful lui Joe Biden și ce s-a întâmplat cu el după ce a căzut de pe bicicletă. VIDEO

Sunt bine”, le-ar fi spus președintele reporterilor care l-au văzut căzând în timpul unei plimbări de relaxare făcute dimineața, în jurul orei 9.30, relatează CNN..

Biden le-a spus reporterilor că a avut probleme în a-și scoate pantoful de pe pedala bicicletei, fapt care a provocat căderea.

Incidentul a avut loc în jurul orei 09.40 dimineaţa, în apropierea vilei preşedintelui american, potrivit unui jurnalist acreditat la Casa Albă.

Joe Biden, 79 de ani, a vrut să se oprească pentru a discuta cu trecătorii şi jurnaliştii care îl aşteptau, dar a avut probleme în a-şi elibera piciorul din pedală.

El a căzut lateral, în timp ce bicicleta sa era oprită. Liderul de la Casa Albă a fost înconjurat imediat de membri ai echipei sale de securitate, dar s-a ridicat rapid.

Biden a fost fotografiat stând pe trotuar după incident, prins în cadrul bicicletei.

Imaginile îl arată pe Biden cu soția sa, Jill – înconjurat de agenți – călare pe un drum din apropierea casei lor din Rehoboth Beach, în timp ce presa și cetățenii așteaptă procesiunea cu telefoanele și camera scoase.

Cu toate acestea, la scurt timp au răsunat gâfâituri după ce președintele a căzut pe neașteptate – chiar când a trecut pe lângă mulțimea de reporteri.

 

Biden a discutat timp de cinci minute atât cu trecătorii, cât şi cu jurnaliştii, după care s-a urcat din nou pe bicicletă şi a plecat.

Sănătatea tuturor preşedinţilor SUA este monitorizată îndeaproape, dar cea a lui Joe Biden are parte de o atenţie mai sporită din cauza vârstei sale avansate – aproape 80 de ani.

În noiembrie 2020, Biden şi-a fracturat un picior în timp ce se juca cu unul dintre cei doi ciobăneşti germani ai familiei sale. Potrivit ultimei evaluări a medicului de la Casa Albă, cel de-al 46-lea preşedinte american este „sănătos”, „în putere” şi „apt” să-şi îndeplinească funcţia.