Actual Diverse

Ce mesaj are Marcel Ciolacu, reprezentanul PSD în guvernarea țării, pentru persoanele vârstnice din România, de ziua lor

Ce mesaj are Marcel Ciolacu, reprezentanul PSD în guvernarea țării, pentru persoanele vârstnice din România, de ziua lor
Foto: pixabay

Zi de sărbătoare în fiecare an de în prima zi a lunii octombrie. Persoanele Vârstnice sunt sărbătorite, indiferent de ţara de unde provin. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, începând cu anul 1991. Acestă dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106.

În prezent, statisticile arată că populația lumii îmbătrânește, determinată fiind de creșterea speranței de viată și de scăderea ratei natalității.

Ce mesaj are Marcel Ciolacu, reprezentanul PSD în guvernarea țării, pentru persoanele vârstnice din România, de ziua lor. Video documentar

În România, unul dintre reprezentanții statului, președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, prin intermediul social media, un mesaj pentru pensionarii români de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Marcel Ciolacu le-a spus seniorilor de ziua lor că prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că aceştia nu vor fi uitați și că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare.

„Vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare. Asta subliniază Rezoluția ONU prin care data de 1 Octombrie a fost desemnată ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Dacă generațiile tinere au meritul de a promova schimbarea și progresul societății, generația seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva și de a perpetua valorile fundamentale ale unei națiuni, adică cele mai importante repere sociale și morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează”.

Legătura puternică a PSD cu seniorii României

”PSD are o legătură puternică cu seniorii României. Și tocmai de aceea, protejarea lor în fața crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conținut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susținere a economiei naționale și de protejare a locurilor de muncă.

Traversăm o perioadă grea, dar prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați și că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare. La mulți ani tuturor seniorilor României!”, a mai spus liderul PSD pe pagina personală de Facebook.

Și sărbătoarea muzicii

Menționăm că ziua de 1 octombrie este marcată și de sărbătoarea muzicii. De Ziua Internaţională a Muzicii, Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a transmis, de asemenea, un mesaj prin intermediul unei postări pe Facebook în care a amintit că „muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții”.

„Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie în plus de a celebra arta. Limbajul muzicii este universal și are capacitatea de a vindeca, liniști, bucura sau chiar întrista. Astfel, indiferent că este rock, pop, clasică, blues, jazz, populară, muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții, fiind creatoare de stări. O celebrăm astăzi pentru a ne aminti importanța ei și le urăm «La mulți ani» tuturor muzicienilor, compozitorilor, soliștilor!”, a scris și Ministrul Culturii, Lucian N. Romașcanu.

Intenționat sau nu, dar se pare că aceste două sărbători se potrivesc foarte bine deoarece medicii recomandă pentru prelungirea vieții ascultarea muzicii, care ne relaxează și ne tratează în același timp de orice durere din corpul fizic sau spiritual.