Actual Social

Cel mai mare complex pentru seniori din România se află la Snagov. Ce facilități oferă acest centru?

Cel mai mare complex pentru seniori din România se află la Snagov. Ce facilități oferă acest centru?
vitalitas.ro

Vitalitas este cel mai mare complex pentru seniori din România, iar deviza acestui centru este “Good Living with Medical Care”, adică un trai bun, cu îngrijire medicală.

FOTO vitalitas.ro

VITALITAS este primul centru pentru seniori proiectat de la zero, gândit în totalitate în jurul conceptului ”no step”. Centrul a fost construit de la zero fără trepte pe circuitele dedicate rezidenților, pentru a preveni accidentările și a păstra sentimentul de siguranță, încredere, dar și libertatea de mișcare.

Acest complex este situat în apropierea pădurii Snagov. Cei care au investit în acest proiect sunt oamenii de afaceri timișoreni Nicolae Gavra și Suru Sorin, iar valoarea investiției nu este cunoscută.

 Ce facilități oferă Vitalitas

Dintre facilitățile centrului, care deține un parc de 20.000 de metri pătrați cu lac artificial, menționăm:

  • baza de recuperare cu sală de kinetoterapie
  • piscina pentru aquaterapie

FOTO vitalitas.ro

  • restaurant cu bucătărie proprie

FOTO vitalitas.ro

  • cafenea (un loc vesel și primitor, destinat momentelor de relaxare, iar dulciurile, fie că sunt prăjituri sau patiserie, sunt pregatite zilnic în restaurantul propriu, de către maestrul cofetar)

FOTO vitalitas.ro

  • salină (în care se previne, ameliorează și se tratează diverse afecțiuni ale aparatului respirator, aducând o mulțime de beneficii organismului)
  • spălătorie
  • coafor
  • farmacie
  • clinică medicală
  • clinică stomatologică

Aceste facilități sunt puse la dispoziția rezidenților, centrul oferindu-le, astfel, siguranța, confortul, liniștea și îngrijirea medicală necesare unei vieți cu scop și satisfacție.

FOTO vitalitas.ro

Centrul Vitalitas se adresează diferitelor categorii de persoane vârstnice

De asemenea, Vitalitas are o capacitate maximă de 700 de locuri de cazare în camere duble, single sau apartamente. Clădirile complexului sunt interconectate, pentru a asigura o paletă largă de necesități – centru de zi pentru rezidentii activi, cladire dedicată seniorilor cu mobilitate redusă, etaj și curte interioară separată dedicate persoanelor cu Alzheimer și afecțiuni de memorie.

Prin urmare, centrul Vitalitas se adresează rezidenților independenți, semi-dependenți și dependenți, persoanelor cu afecțiuni degenerative și ale bolilor de memorie (Alzheimer, Parkison, demență senilă), dar și seniorilor care au nevoie de recuperare medicală. În cadrul acestui centru, serviciile pot fi de tipul rezidență continuă sau pentru perioade limitate, potrivit informațiilor de pe vitalis.ro

Alte centre de îngrijire pentru persoane în vârstă

Numeroase astfel de centre de îngrijire pentru persoane în vârstă se află în nordul Bucureștiului (cum ar fi Asertivo, Perla Senior, Casa Siliștea sau Snagov Seniors Residence).

Din punct de vedere al costurilor, la Asertivo, de exemplu, prețurile încep de la 5.000 de lei/ lună pentru cazare în cameră de două persoane și ajung la 9.000 lei/lună pentru cazare individuală.

FOTO asertivo.ro

Pe lângă cazare și masă, tarifele includ și monitorizări, tratamente medicale, consiliere psihologică, recoltare analize etc., potrivit informațiilor de pe asertivo.ro.