Politică

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat vestea cea mare. Ce se va întâmpla cu salariile anul viitor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat vestea cea mare. Ce se va întâmpla cu salariile anul viitor

Anul viitor românii nu se vor confrunta cu nici o modificare a Codului Fiscal. Declarația îi aparține președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia. La această întâlnire a participat și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim”

De asemenea, Ciolacu a declarat pe contul de socializare că în acest moment și companiile românești și străine sunt de acord cu creșterea salariului minim.

„Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

În acest moment, în România sunt 1,5 milioane de români care au salariul minim

Nu în ultimul rând, Ciolacu a amintit că în acest moment, sunt plătiți cu salariul minim pe economie în jur de 1,5 milioane de angajați, majoritatea din mediul privat. În plus, el a anunțat că Uniunea Europeană a stabilit recent un salariu minim european.

„Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european. Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat.

Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai spus liderul PSD, pe rețeaua de socializare. Începând cu 1 ianuarie 2022, salariului de bază minim brut pe ţară garantat a fost majorat cu 10,8% de la 2.300 lei la 2.550 lei lunar.

Sursă foto: bzi