Showbiz

Ce nu i-a spus ministrul Agriculturii gurului Sadhguru când au stat la povești. Dan Negru știe!

Ce nu i-a spus ministrul Agriculturii gurului Sadhguru când au stat la povești. Dan Negru știe!

Spectacolul sau conferința cu public susținută de gurul indian Sadhguru la București continuă să suscite tot felul de comentarii. Unii sunt extaziați de ce au văzut și auzit, alții au avut relatări și critici, greu de combătut.

Învățămintele gurului către români

Prima relatare de după eveniment am auzit-o la radio Pro FM, a doua zi după mediatizatul eveniment de la Arenele Romane. Gabriel Fereșteanu, realizatorul matinalului, s-a arătat siderat de calitatea învățămintelor transmise românilor de celebrul guru indian, despre care se spune că are sute de milioane de adepți pe planetă. Apoi am ajuns și la alte opinii, pro și contra. Cele contra erau argumentate.

Jaggi Vasudev, cunoscut sub numele de Sadhguru, a susţinut conferința pe 21 aprilie, pentru a trage un semnal de alarmă despre importanţa salvării solului. Una dintre cele mai bune relatări despre ce s-a întâmplat la Arenele Romane în acea seară a făcut-o cosmonautul Dumitru Prunariu. Infoactual a preluat-o și a publicat-o aici.

Sadhguru s-a întâlnit însă și cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, dar şi cu câteva vedete din showbizul românesc. Acestea au fost prezente pe scenă, lângă guru, sau în public, unde au șteptat întâlnirea din culise de mai târziu.
De la microfon, gurul le-a transmis românilor câteva sfaturi banale, pe care aceștia le-au auzit, cu siguranță, și la emisiunea celebră de la TVR – „Viața satului”: să se bucure de lucrurile simple, să aprecieze ce au, să zâmbească și să ocrotească mediul și solul.

Opiniile ministrului Agriculturii și ale lui Dan Negru

Pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a apărut știrea că ministrul Adrian Chesnoiu a avut o întrevedere cu ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, şi cu Sadhguru. Ministrul Chesnoiu i-a asigurat că „România se implică activ în efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie să preocupe în egală măsură toate statele lumii„.

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, este un observator activ și implicat al vieții societății, așa că nu a existat să-și spună părerea despre marele eveniment provocat de sosirea lui Sadhguru la București și discuția lui cu șeful Agriculturii.

„Iepurașul și guru se duc, morcovul rămâne”

„Ministru agriculturii și guru indian au ajuns la concluzia că 52% din pamantul pentru agricultură este degradat si că legumele sau fructele sunt tot mai rare.

Corect. Doar că ministru a uitat să-i spună gurului motivul pentru care România nu are culturi rentabile de legume: HOȚIA!

In România, hotii intră pe parcele și fură tot ! Se fură și la marile exploatații agricole unde paza a ajuns cost asumat.

Țăranii preferă culturi cu rentabilitate mică dar rezistente la furt.

Culturile de legume, alea pe care le deplânge guru’, sunt ținta hoților și paza lor ar creste mult costurile. De asta producția de legume sau fructe e slabă in România: pentru că țăranii stau cu morcovu’-n fund de frica hoților.

Dar n-o spune nimeni.

Iepurașul și guru se duc, morcovul rămâne”, a scris Dan Negru pe pagina lui de pe rețeaua socială.

„Mergi la biserică ești retrograd. La guru e cool”

Și mai are o „plesnitură” Dan Negru:

Un guru yoghin a adunat ieri mii de oameni in București. Dacă spui că mergi la biserică ești retrograd. La guru e cool. O cântăreață cunoscută îmi trimite în fiecare dimineață, pe WhatsApp,  câte o mantră. Când i-am spus să încerce și cu Tatăl Nostru m-a privit cu mirare. Eram retrograd.

Un prieten are casa ticsită de bețișoare aromate. „alungă spiritele rele” mi-a explicat. Cand i-am sugerat tămâia mi-a spus că sunt înapoiat.
Ăștia suntem…
Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva !”