Actual

Ce ordonanțe de urgeță se discută la Guvern

Ce ordonanțe de urgeță se discută la guvern a dezvăluit Ludovic Orban. Premierul României, domnul Ludovic Orban, a declarat pentru Digi24, într-o pauză luată de la ședința de guvern care se va prelungi în seara asta după ora 22.00, a spus ce dezbate guvernul în acest moment:

 

Ludovic Orban: ”Este înaintat în dezbaterea guvernului un proiect de ordonanță de urgență cu mai multe măsuri pe care le luăm pentru a beneficia de finanțare din fonduri europene. Este vorba de sprijin alimentar pentru 1,1 milioane de cetățeni români, este vorba de finanțarea din fonduri europene a o mie de asistenți sociali. Este vorba de acordarea unor ajutoare, peste 100.000 de ajutoare către persoane aflate în stare de vulnerabilitate, sunt niște pachete pentru igienă sanitară. Este vorba de decontarea parțială a sumelor care sunt cheltuite din bugetul fondului de șomaj pentru susținerea șomajului tehnic, care este acordat angajaților din companiile care sunt afectate de epidemia de coronavirus, de asemenea, de alte măsuri care pot să beneficieze de finanțare din fonduri europene, de exemplu achiziția de echipamente medicale, achiziția de substanțe, achiziția de materiale, practic, cheltuielile necesare pentru a combate răspândirea coronavirus.

Premierul a mai spus că ne confruntăm în România, și în general, în lume, cu o epidemie nouă. Este vorba de un virus care se răspândește foarte ușor, un virus care rezistă în atmosferă, pe suprafețe și care iată a generat în aproape toate țările măsuri extrem de serioase pentru a combate răspândirea virusului, măsuri care afectează drepturi fundamentale ale cetățenilor, măsuri, de asemenea, care au fost necesare și care afectează economia.